BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,58
ALTIN 2.491,31
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gürsel Tekin veda tarihini açıkladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin partisindeki 13 Haziran senaryolarına tepki gösterdi

Abone ol

CHP'nin ikinci adamı Gürsel Tekin, "CHP'den başarısız olmasını isteyenler, 13 Haziran'ı bekleyenler bu ülkenin vatan hainleridir. AKP'den şikâyet etmeyip CHP'den şikâyet etmek ayıptır" dedi.

Tekin, kendisinin CHP'nin başına geçeceği iddialarına da, "Kemal Bey gidince ben de giderim" sözleriyle son noktayı koydu.

Tekin, CHP'nin seçimlerdeki oy hedefi ve seçimlerin ardından ortaya atılan senaryolara ilişkin Cumhuriyet'e açıklamalarda bulundu. Tekin, CHP'nin seçimlerde başarısız olması ve 13 Haziran'da yeni parti kurulabileceği yönündeki iddialarla ilgili olarak, "CHP'den başarısız olmasını isteyenler, 13 Haziran'ı bekleyenler bu ülkenin vatan hainleridir. 13 Haziran'da CHP 'başarısız olsun' diyenler böyle beklenti içerisinde olanlar ne CHP'lidir ne demokrattır. AKP'den şikâyet etmeyip CHP'den şikâyet etmek ayıptır" dedi.

CHP'NİN BAŞINA GEÇECEK İDDİALARI

27 yıldır her kademede siyaset yaptığını ifade eden Gürsel Tekin, kendisinin CHP'nin başına geçeceği iddialarına ilişkin olarak da, "Her kademede görev yaptım. Bir kişi çıkıp şu tarihte, şu adamı sattı desin. Hayatımda bu noktadaysam kimseyi satmadığım için buradayım. Kemal Bey gidince ben de giderim, siyaseti de bırakırım. Siyasetten beslenen insanlar değiliz" değerlendirmesi yaptı.

ANKET FİRMALARI YANILACAK

Vatandaşın oyunun sabit olmadığını ve değişebileceğini belirten Tekin, "İstanbul'da yüzde 35'i geçeceğiz deyince bizimle alay ettiler. Yüzde 37 aldık. 2 buçuk milyon oy aldık. İstanbul'da 3 milyon oyu geçeceğiz. İstanbul'da da Türkiye'de de en az yüzde 37 oy diyorum. Hiçbir güç AKP'yi kurtaramaz" dedi. Yapılan anketlere de değinen Tekin, "2009 yerel seçimlerinde gördük. Şirketler yanıldı. Anketlerin sağlıklı çıkması mümkün değil. 13 puan farkla yanılan şirketler var. Bu seçimde ilk kez anket firmalarının hepsi yanılacak. Hiçbir güç CHP iktidarını engelleyemeyecek" diye konuştu.