BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.398,96
HABER /  DÜNYA

GÜRCİSTAN’DA 1 MAYIS HÜKÜMET KARŞITI GÖSTERİLERE DÖNÜŞTÜ

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 1 Mayıs İşçi Bayramı, hükümet karşıtı gösterilere dönüştü.<br/>Gösterilerde işçi hakları ve sosyal adalet gi...

Abone ol

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te 1 Mayıs İşçi Bayramı, hükümet karşıtı gösterilere dönüştü.
Gösterilerde işçi hakları ve sosyal adalet gibi talepler göze çarptı. Tiflis’te toplanan kalabalığa seslenen İşçi Konfederasyonları Birliği Başkanı Irakli Petriashvili, uygun çalışma ortamı istediklerini ifade ederek, ”İyi şartlar altında işe, kadın haklarının korunmasına ihtiyacımız var. Çocuk doğurmak suç kabul edilmemeli. Gece boyunca çalışan insanlara fazla mesai ödenmesi konusunda özel tarifeler getirilmeli. Kısa vadeli sözleşmeler işçilere sorun oluşturabilir. Kısa vadeli sözleşmeler kaldırılmalıdır. Sorunlar diyalog yoluyla çözülmelidir fakat bugüne kadar Gürcistan’daki sendikalara kural olmadan müdahale tutumu gözetilmiştir. Fakat biz işçilerin daha iyi bir hale gelmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Taşımacılık Ticaret Birliği Başkanı Lavrenti Alania ise, işçilerin haklarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade ederek, “Adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Hepimiz çalışan insanlarla dayanışma içinde duracağız. Bu yüzden savaşımız henüz bitmedi. Yeni iş kanunu kabul edildikten sonra da durmayacaktır” dedi.
(İHA)