BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.436,44
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (2)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/>AA muhabiri serbest<br/>Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’da gözaltına alınan...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.

AA muhabiri serbest
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır’da gözaltına alınan AA muhabiri Hiba Zekeriye’nin serbest bırakıldığını açıkladı.
Zekeriya’nın 8 saat gözaltında tutulduktan sonra bu sabah serbest bırakıldığını belirten Davutoğlu, TRT muhabiri Metin Turan için de girişimlerin sürdüğünü ifade etti.
Zekeriye ile TRT muhabiri Metin Turan bin kişiye yakın darbe karşıtıyla Ramses Meydanı’ndaki el-Fetih Camisi’nde mahsur kalmıştı. Güvenlik güçleri camiyi zorla boşalttıktan sonra Zekeriye, TRT muhabiri Turan ve çok sayıda darbe karşıtı eylemciyi gözaltına almıştı.

Sınırdan seken kurşunların hedefi oldular
Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin sınır komşusu Resulayn’dan seken kurşunlar 2 kişiyi yaraladı. Çatışmaların sürdüğü Resulayn’dan gelen mermi ve şarapnel parçaları Ceylanpınar halkını tehdit ediyor. Hayat İleri evinin önünde Salih İnce ise durakta beklerken, seken kurşunların hedefi oldu. Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar, ilk tedavilerinin ardından Şanlıurfa Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Hastaneye gelen yaralı yakınları ise olaya tepki gösterdi.

Bu kamyon 3 kişiye mezar oldu
Mardin’in Derik ilçesi Bahçelievler kavşağında freni boşalan bu kamyon 3 kişiye mezar oldu. Kazada 1 kişi de yaralandı.
Diyarbakır’dan Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesine giden mercimek yüklü kamyon, Derik ilçesinin Bahçelievler kavşağında frenin boşalması sonucu devrildi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri araçta bulunanlara müdahale etti. Ancak 3 kişinin hayatlarını kaybettikleri belirlendi. Kamyondaki 1 kişi ise yaralandı. Yaralı şahıs Devrik Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Çocuklarının gözleri önünde bıçakladı
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir kadın, kendisine küfür ettiğini ileri sürdüğü dini nikahlı kocasını böyle bıçakladı.
İddiaya göre, dini nikahlı kocası Ayhan D. ile bir süredir ayrı yaşayan Şirin S., sokakta karşılaştı. 2 çocuğuyla eve giden Şirin S., kocasının konuşma istediğini reddetti. Bunun üzerine çift arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle genç kadın kendisine küfür ettiğini ileri sürdüğü Ayhan D.’yi bacağından bıçakladı. Üvey çocuklarının gözleri önünde kanlar içinde yere yığılan adam hastaneye kaldırılırken, Şirin D gözaltına alındı.

Akaryakıt taşıyan tren böyle patladı
Korku uyandıran bu görüntüler Bulgaristan’dan. Akaryakıt taşıyan tren yanmaya başlamasından kısa bir süre sonra böyle patladı.
Bulgaristan’ın Varna kenti yakınlarında bilinmeyen bir nedenle yanmaya başlayan tren alev topuna döndü. İtfaiye ekiplerinin yangına müdahale ettiği sırada trende patlama meydana geldi. Patlama sonucu alevlerin gökyüzünü bile sardığı görüldü. Feci olayda aralarında itfaiyecilerin de bulunduğu 11 kişinin yaralandığı öğrenildi.
(İHA)