BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.402,26
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/><br/>Anayasa Mahkemesi’nden önemli karar<br/><br/>Ankara - Anayasa Mahkemesi u...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.



Anayasa Mahkemesi’nden önemli karar

Ankara - Anayasa Mahkemesi uzun tutukluluk ve yargılamalarla ilgili önemli bir karar aldı. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kriterleri doğrultusunda uzun tutukluk ve uzun yargılamalara bireysel başvuru yolunu açan Yüksek Mahkeme, uzun tutukluk süreleriyle ilgili değerlendirdiği 6 bireysel başvurudan 4’ü hakkında "ihlal" kararı verdi.



Dijital suç şebekesine operasyon

İstanbul - Ticari şirketlere ait bilgilerin ve muhasebe kayıtlarının tutulduğu sunuculara internet aracılığı ile uzaktan erişim sağlayarak şifrele koyan, şifrelerin açılması karşılığında da şirket sahiplerinden yüklü miktarda para isteyen suç şebekesi, düzenlenen operasyonla çökertildi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alınırken, zanlıların “online tehdit” ile 55 şirketten 87 bin 684 dolar para aldıkları tespit edildi.



Millilerden Acı veda



Gaziantep - Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2. Tur eleme maçında Fransa, Türkiye’yi 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla Türkiye turnuvaya veda ederken, Fransa çeyrek finale yükseldi.



Merdivenlerden ölüme böyle gitti

İstanbul - İstanbul Beyoğlu’nda bir gencin merdivenlerden düşerek hayatını kaybettiği anlar, güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde arkadaşlarıyla birlikte aşağı inen gencin merdiven korkuluğundan kaymak istediği ve dengesini kaybedip düştüğü görülüyor.



Ünlü sunucu fena yakalandı

Londra - BBC’de hava durumu sunuculuğu yapan Wendy Hurrell, (vendi hörıl) kameralara fena yakalandı.

Hava durumunu sunduktan sonra gülümseyerek sözü haber sunucusu Riz Lateef’e (riz latif) bırakan Hurrel, kameralar hâlâ kendisini gösterirken bir anda sinirli bir ifade takındı ve gözlerini devirdi. Durum, ikilinin arasının iyi olmadığını açık şekilde ortaya koydu.