BIST 9.683
DOLAR 32,54
EURO 34,95
ALTIN 2.426,39
HABER /  GÜNCEL

Güneydoğu'nun ilk başörtülü belediye başkanı

BDP'den belediye başkanı seçilen Doğu, Güler Özavcı, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Raşit Hünal'dan mazbatasını aldı.

Abone ol

28 Şubat döneminde başörtüsü taktığı için iki kez üniversiteden uzaklaştırılan Güler Özavcı Doğu, mazbatasını alarak Hazro Belediye Başkanlığı görevine başladı.

Diyarbakır'ın Hazro ilçesinde yerel seçimde aday gösterildiği BDP'den belediye başkanı seçilen Doğu, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Raşit Hünal'dan mazbatasını aldı. Buradan beraberinde seçilen belediye meclis üyeleriyle Hazro Belediyesine geçen Doğu, başörtülü olarak başkanlık koltuğuna oturdu.

Belediyede tebrikleri kabul eden Doğu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat döneminde Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesinde başörtüsü taktığı için önce kınama ve uyarma cezası ardından da 2 kez uzaklaştırma cezası aldığını söyledi.

KADINLAR İÇİN BÜYÜK GÜVEN OLDU

28 Şubat  sürecinde başörtüsü takanların büyük mağduriyet yaşadığını, memurların işten atıldığını ve üniversitelere alınmadığını vurgulayan Doğu, şöyle konuştu:

"Başörtülü olarak belediye başkanı olmak gurur verici. Aynı zamanda Hazro ilçesinin ilk kadın belediye başkanıyım. Bu anlamda ben de ilçede yaşayanlar da çok heyecanlı. 5 yıl içinde projelerimizle güzel şeyler yapabileceğimizi düşünüyoruz. Hem genel hem de kadınlara yönelik projelerimiz var.  Seçilmemiz, kadınlar için büyük güven oldu. Kadınlarla görüşmelerimizden aldığımız karşılık çok güzeldi. Kadının sorunlarını çözeceğimi ifade ediyorlardı. Kadınlar bize büyük umut bağladı."

KADIN OLARAK BİR ŞEYLERİ KIRACAĞIZ

Hazro Belediye Meclisi Üyeliğine seçilen Rukiye Dağhan Çetin ise Hazro ilçesinde ilk kez 3 kadının belediye meclisinde görev yapacağını dile getirdi.

Belediyenin yürüteceği projelere kadın gözüyle bakacaklarını kaydeden Çetin, "Hazro kapalı bir ilçe olduğu için kadınlar arka planda. Başkanımızla kadın olarak bir şeyleri kıracağız. Kadınlar rahatlıkla belediyeye gelip sorunlarını iletecekler. Kadınlar bu durumdan çok memnunlar" ifadelerini kullandı.