Gündemdeki tüm gelişmeler
8 Ocak 2014 tarihine ait tüm gelişmeler, Haber başlıkları ve özetler..
Zekeriya Öz'e jet cevap
Başbakanlık kaynakları, Savcı Zekeriya Öz’ün bu akşam yaptığı açıklamadaki iddiaları yalanladı. Başbakanlık kaynakları, kendilerine yöneltilen soru üzerine Singapur'da basın mensuplarına yaptıkları açıklamada, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın söz konusu iddiayı, "tümüyle iftira" diye niteliğini belirterek, "Başbakanımızın, iddia edilen konuyla ilgili olarak yüksek yargıdan birilerini ya da herhangi bir kişiyi, birine göndermesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu olmamıştır. Bu iddia, Başbakanımızın bizzat kendi ifadesiyle, kesinlikle ve tümüyle iftiradır" dediler.
Savcı Öz'den bomba açıklama
HSYK'dan savcı Zekeriya Öz'e açıklama yapma izni çıktı.Öz izinden sonra yaptığı açıklamada Başbakan tarafından kendisine 2 kişi gönderildiğini öne sürerek söz konusu kişilerin "Başbakan’dan özür dileyen bir mektup yaz" dediğini söyledi. Zekeriya Öz açıklamasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından şahsına yönelik gerçek olmayan iddialar dile getirildiğini öne sürerek, "22 kez yurtdışına çıktığım ispat edilirse aynı gün mesleğimden istifa edeceğimi ilan ediyorum" dedi.
MHP lideri Bahçeli, Feyzioğlu randevusunu iptal etti
MHP Lideri Bahçeli, yarın Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ile yapacağı görüşmeyi iptal etti. Bahçeli, Feyzioğlu'nun adını bir kere bile anmadığı yazılı açıklamasında, Feyzioğlu'nun gündeme getirdiği yeniden yargılamanın, İmralı Canisi'ne örtülü af ihtimali getirdiğini savundu. Bahçeli, "Milliyetçi Hareket Partisi’nin Barolar Birliği Başkanı’ndan duyacağı ve öğreneği bir bilgi, dikkate ve kayda alacağı parlak bir fikri de görülmemektedir.
Abdullah Gül'den check-balans mesajı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Demokratik hukuk devleti' dediğimizde; çok partili sistem, adil, serbest, düzgün seçimler ve kuvvetler ayrılığı prensibi çerçevesinde herkesin yetki ve sorumluluklarının belli olması ve bu düzen içerisinde 'check-balans' dediğimiz denge sistemlerinin olup, bunların bir ahenk içerisinde yönetilmesidir" dedi.