BIST 9.705
DOLAR 32,51
EURO 34,82
ALTIN 2.425,54
HABER /  GÜNCEL

Gül'ün misafirinin geçmişi inanılmaz! First Lady'ye dikkat

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un hayat hikayesi inanılmaz... İşte Ankara'daki Alman siyasetçinin geçmişi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bugün çok önemli bir mevkidaşını ağırlıyor. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, resmi ziyaret için bugün Ankara'da.

Gül'ün konuğunun çok ilginç bir hayat öyküsü var;

Doğu Almanya'da, komünizme karşı "direnişçi bir papaz" olarak uzun yıllar görev yapan Gauck, 1959 yılından beri evli. Ancak 2000 yılından bu yana, evliliği resmen kağıt üstünde devam etmesine rağmen, bir başka hayat arkadaşı var. Gauck, Almanya'nın önemli siyasi gazetecilerinden olan Daniela Schadt ile birlikte yaşıyor.

BABASI SİBİRYA'YA SÜRÜLDÜ, 9 YAŞINDA "ANTİ-KOMÜNİST" OLDU

1940 yılında Rostock'ta doğan Gauck'un yaşam öyküsünü, babasının yaşadıkları yakından etkiledi. Alman ordusunda deniz subayı olan Gauck'un babası, SSCB'nin Almanya'yı işgalinin ardından casuslukla suçlandı, tutuklandı, Sibirya'ya sürüldü. Gauck, daha sonra yaşadığı o sıkıntılı çocukluk günlerini, "dokuz yaşındayken, sosyalizm adaletsiz bir sistem olduğunu biliyordum" ifadesiyle anlattı.

GAZETECİ OLMAK İSTİYORDU AMA...

Gauck, gazeteci olmak istiyordu. Ancak babasının yaşadıklarından dolayı Doğu Almanya'daki komünist gençlik hareketine katılmayı reddettiği için, "anti-komünist" damgası yedi, bu durum gazeteci olmasına engel oldu. Gazeteci olamayınca, yönünü Doğu Almanya'da komünist ideolojinin egemen olamadığı birkaç kurumdan biri olan kiliseye çevirdi. Mecklenburg Protestan kilisesinde ilahiyat okuyan Gauck, Papaz oldu.

HÜKÜMET KARŞITI "BARIŞ DUALARI"...

Papaz olarak resmen görev yaptığı dönemde de anti-komünist hareket içinde etkin oldu. 1989 yılında "Yeni Forum" adlı oluşumun kurucuları arasında yer aldı ve onun Rostock´taki sözcüsü oldu. Gauck, Doğu Almanya'daki komünist hükümet karşıtı gösterilerin çıkmasına yol açan haftalık "Barış Dualarını" yönetti.

BERLİN DUVARI YIKILINCA, AKTİF SİYASET

Berlin duvarının yıkılıp, iki Almanya'nın birleşmesiyle aktif siyasete de dahil olan Gauck, 1990 yılında Birlik 90/Yeşiller partisi'nde tek ve özgürce seçilmiş Halk Meclisi üyesi olarak görev yaptı.

IRKÇILIK KARŞITI KARİYER

Gauck'un kariyerindeki önemli alanlardan biri de, ırkçılık karşıtı harekette yaptığı önemli görev; 2001-2004 yılları arasında Viyana´daki Avrupa Irkcılık ve Yabancı Düşmanlığı Ofisi´nin yönetim kurulunda yer alan Gauck, çalışmalarından ötürü birçok onur ödülüne layık görüldü.

VE CUMHURBAŞKANLIĞI

Gauck, 18 Mart 2012´de Almanya´nın 11´inci Cumhurbaşkanı seçildi.

4 ÇOCUK, 12 TORUN, 4 TORUN ÇOCUĞU...

Gauck, 1959 yılında Gerhild Radtke ile evlendi. Bu evliliğinden 4 çocuk, 12 torun ve 4 torun çocuğu sahibi oldu. Eşiyle resmen hiç boşanmayan, ancak ayrı yaşayan Joachim Gauck, 2000 yılından bu yana Daniela Schadt ile birlikte yaşıyor.

GAZETECİ "FIRST LADY"

Gauck, eşi Gerhild Radtke'den resmen hiç boşanmamış olmasına rağmen Almanya kamuoyunda "first lady" olarak halen Cumhurbaşkanı'nın birlikte yaşamakta olduğu Daniela Schadt'dan bahsediliyor. Gazetecilik kariyerinden gelen ve Almanya'nın tanınmış siyasi gazetecilerinden Schadt, kariyerini Gauck'un Cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte bıraktı.