BIST 9.742
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.423,88
HABER /  GÜNCEL

Gülen'den canlı yayınla vaaz şeytanın çırakları!

Herkul.org adresinin mahkeme kararıyla kapanması ardından Ozgurherkul.org adresinden sohbetlerini yayınlayan Fethullah Gülen dün ilk kez canlı yayın yaptı. Gülen sohbetinde

Abone ol

Fethullah Gülen, Ozgurherkul.org adresinde dün akşam 50 dakikalık canlı yayın yaptı.

Sohbetinde isim vermeden AK Parti hükümeti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan Gülen, cemaatçilerin karşısında duranları 'şeytanın çırakları' olarak nitelendirdi. 

Gülen, "Yakında onlara acıyacak duruma geleceksiniz. Bir yönüyle köksüz birer ağaç gibi devrilecekler" dedi.

Gülen'in sohbetindeki sözlerinin öne çıkan bölümleri şöyle:

"Allah, sahabinin yaptırdığını size yaptırtıyor. Sahabinin yaptığına karşı çıkanlar olsa olsa şeytanın çırakları olabilir. Zulm ile abad olanın sonu berbat olur. Allah zalim imhal etse de ihmal etmez. Yakında onlara acıyacak duruma geleceksiniz. Bir yönüyle köksüz birer ağaç gibi devrilecekler.

"DENSİZ İNSANLAR"

Her devirde inanlara zulmeden zalimler olmuştur. Her zaman hakkın aleyhinde böyle densiz insanlar olmuştur."

HAÇLI SEFERLERİNDEN DAHA BETER DURUMDAYIZ

Bu dönemde aile fertlerini birbirine düşman etmesi nedeniyle haçlı seferlerine rahmet okutturacak bir tabloyla karşı karşıyayız. Topyekün İslam dünyası kendi ülkenizde bile o korkunç ayrıştırmalar insanları birbirine düşürme karşısında öylesine tablo yoktu. Kuran surları adına her şeyin yıkıldığı bu dönemde size büyük vazifeler düşüyor. Diriliş erleri için yapılacak çok şey var.

KÖKSÜZ BİRER AĞAÇ GİBİ DEVRİLECEKLER

Allah, sahabinin yaptırdığını size yaptırtıyor. Sahabinin yaptığına karşı çıkanlar olsa olsa şeytanın çırakları olabilir. Zulm ile abad olanın sonu berbat olur. Allah zalim imhal etse de ihmal etmez. Yakında onlara acıyacak duruma geleceksiniz. Bir yönüyle köksüz birer ağaç gibi devrilecekler. Bir bir devrilecek ve sizden yardım, medet, istiane bekliyor gibi acı acı yüzünüze bakacaklar. Esas haklarında ağlanacak birisi varsa onlardır.

ZALİMLERE EYVALLAH ETMEMELİ, ÖZÜR DİLEMEMELİ

Her devirde inanlara zulmeden zalimler olmuştur. Her zaman hakkın aleyhinde böyle densiz insanlar olmuştur. Her devirde bir kısım Rum Mehmetler çıkacaktır. Allah diğer insanlara kan kusturacaktır, ızdırap çektirecektir. Günümüzde baba ayrı evlat ayrı düşünüyor. Bin türlü bela gelse, çarpsa, toslasa götürüp darağacında assalar bile tebessümle öbür tarafa yürümeliyiz. Darağacına götürdükleri zaman size tebessüm eden Azrail'i görüyor gibi tebessüm ederek öbür tarafa yürümeli. Ama asla katiyeten Rum Mehmetlere, zalimlere eyvallah etmemeli. Özür dilememeli, hata ettik dememeli. Hata etmediniz. Hatayı başkaları yaptı siz değil.