BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Gül'den muhaliflerine ince ayar!

Abdullah Gül, devir teslim töreni öncesi bombayı patlattı! Gül, AK Parti'deki muhaliflerine sert gönderme yaptı, takipteyim mesajı verdi.

Abone ol
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, devir teslim törenine kısa bir süre kala gazetecilerin sorularını cevapladı. Başkanlık sistemine karşı olduğunu bir kez daha yineleyen Gül, AK Parti'den kendisine yönelik bazı eleştirileri de "saygısızca" ifadesiyle değerlendirdi. Bunların hepsini takip ettiğini ifade eden Gül, çevresiyle ilgili eleştirilere de "çevremdeki herkes görevini yapıyor" sözleriyle cevap verdi.

Abdullah Gül, kendisiyle ilgili merak edilen sorulara Köşk'te verdiği veda resepsiyonunda cevap verdi. Resepsiyon öncesi kendisine iletilen sorulara cevap gören Gül, "AK Parti" için bir kez daha "kendi kurduğum parti" ifadesini kullandı, "Tecrübeli yine davama, kendi kurduğum partinin başarılı olması için desteklemeye aktarmaya çalışacağım" diye konuştu. İşte Gül'ün açıklamalarından bazı satır başları;

GÜL YENİ BAŞBAKANI İLAN ETTİ- TIKLA

"SAYGISIZLIKLARI DA GÖRDÜM"

"Bu ara çeşitli yazılanlar, çizilenler konusunda, bir taraftan benim Cumhurbaşkanı olmam sürecinde 'Aman cumhurbaşkanı olmasın' diyenlerin bana parti kurdurması, yeni cephelere çekmesi, onu gördüm. Bir taraftan da bizim cenahtan yapılan epeyce saygısızlıkları da gördüm, bu son süre içerisinde. Bunların hepsini de takip ettim.

ABDULLAH GÜL'ÜN RESEPSİYONU FOTOGALERİ

EKİBİYLE İLGİLİ ELEŞTİRİLERE CEVAP

Çevremdeki herkes görevini yapıyor, tarafsız bir cumhurbaşkanlığı mevkisinde.

NEREYE YERLEŞECEK? 
 
İstanbul'a yerleşeceğim, Ankara'da olmayı şimdilik düşünmüyorum. Cumhurbaşkanlığı yapmış bir kişi nasıl davranırsa, ben de bundan sonra muhakkak ki öyle davranacağım. Beni bilenler bunu bilir. Beni bilmeyen, yani bizim cenaha yeni giren veyahutta geçmişi çok bilmeyenler bu konularda günlük konuşurlar. Demin söylediğim kadar söylemiş olayım, saygısızlıklarını bir hatırlatmış olayım geçeyim.

ERDOĞAN'IN YASAL DURUMU 
 
Bir kişinin TBMM üyeliğinin düşüp düşmediğine karar vermek, tespit etmek, Cumhurbaşkanlığı makamına ait değil.
 
PARLAMENTER SİSTEMDEN YANAYIM
 
Parlamenter sistemden yana olduğumu söylemiştim. Başkanlık Sisteminin de demokratik bir sistem olduğunu yadsıyamayız ama denge ve denetim kurulduğu zaman. Bu bir tercih meselesidir.”



bvbffbdiuaaas8y.jpg