BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Gül'den flaş adım Erdoğan'dan sonra Bülent Arınç...

Dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bu akşam Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile dün akşam yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gül`ü Beştepe Devlet Konukevi’nde ağırladı. Akşam yemeği vesilesiyle gerçekleşen buluşmanın yaklaşık 3 saat sürdüğü kaydedildi.

GÜNEYDOĞU'DAKİ GELİŞMELER DEĞERLENDİRİLDİ

Kaynaklar, “Sayın Erdoğan ve Gül daha önce de AK Parti İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem’in oğlunun düğünü ile Birlik Vakfı’nın töreninde birlikte bulunmuşlar ve bu buluşmalarında da bir araya gelelim diye konuşmuşlardı” bilgisini aktardı. Erdoğan ve Gül dün akşam 3 saat süren görüşmelerinde ağırlıklı olarak Suriye ve Güneydoğu’daki gelişmeler olmak üzere Türkiye’nin sıcak gündemi üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Erdoğan ve Gül, son günlerde Erdoğan ve Arınç cephelerinden yapılan karşılıklı açıklamalarla yaşanan ve parti kulislerinde yankı bulan gelişmeleri de değerlendirdi.

ABDULLAH GÜL, BÜLENT ARINÇ İLE GÖRÜŞECEK

Abdullah Gül'ün bu akşam Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüşeceği belirtildi.

Gül, Erdoğan’ın görüşmesinin ardından bu akşam da Arınç ile bir araya gelecek. Kulislerde Gül’ün, “Ülke sıkıntılı bir dönemden geçiyor, bu nedenle enerjimizi iç tartışmalarda tüketmek yerine ülkeyi bir an önce düze çıkarmaya odaklanalım” mesajı verdiği öne sürüldü.

BÜLENT ARINÇ'IN AÇIKLAMALARI TEPKİ TOPLAMIŞTI

Geçtiğimiz haftalarda 1 Kasım seçimlerinin ardından ilk kez canlı yayına çıkan Bülent Arınç, çözüm süreci ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu. Arınç'ın açıklamalarına AK Parti'den tepki üstüne tepki gelmişti. Hüseyin Çelik, Sadullah Ergin, Suat Kılıç gibi AK Partili eski isimler de Bülent Arınç'ın açıklamalarına destek vermişti.

"ERDOĞAN'IN HABERİNİN OLDUĞUNU BİLİYORUM"

Geçtiğimiz hafta CNN Türk'te Taha Akyol'un sorularını cevaplayan Arınç, aktif siyaseti bıraktığını, ancak siyaseti bırakmadığını söyledi.

Dolmabahçe'de HDP Heyeti ile hükümet arasında yapılan görüşme hakkında açıklama yapan Arınç, "Oturma düzeni dahil, kimin nasıl konuşacağı, taraflar o konuda anlaştılar. Cumhurbaşkanı'nın haberinin olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum." dedi. Arınç açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"CUMHURBAŞKANI BU GELİŞMELERDEN HABERDARDIR"

"Bana söylendiği kadarıyla sayın Başkanımız da sayın Yalçın Akdoğan da gelişmelerden anında kendisini bilgi sahibi kıldıklarını ifade ettiler. Kaldı ki sanıyorum Mart ya da Nisan ayıydı, sayın Cumhurbaşkanı'nı bu görüntüyü eleştiren bazı sözleri oldu. Bu sözlere ben hükümet sözcüsü olarak karşılık vermek durumunda kaldım. Oradaki bir cümlem "Sayın Cumhurbaşkanı bu gelişmelerden haberdardır" cümlesidir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ARINÇ'A YANIT

Arınç'ın Dolmabahçe Mutabakatı ile ilgili "Dolmabahçe Mutabakatı'nda okunan metin hükümetin önüne gelmişti. Oturma düzenine kadar her şey kararlaştırılmıştı. Cumhurbaşkanı'nın haberi olduğunu biliyorum, tahmin ediyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı." sözlerine en sert tepki Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti.