BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,89
ALTIN 2.438,82
HABER /  DÜNYA

Gül, o aileleri kabul etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lübnan’da kaçırılan pilotların ailelerini kabul etti. <br/>Cumhurbaşkanı Gül, Lübnan’da kaçırılan pilotların ail...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lübnan’da kaçırılan pilotların ailelerini kabul etti.
Cumhurbaşkanı Gül, Lübnan’da kaçırılan pilotların ailelerini Tarabya Köşkü’nde kabul etti. Lübnan’da kaçırılan Pilot Murat Akpınar’ın eşi Dilek Akpınar, babası Rifat Akpınar ve kardeşi İrfan Akpınar ile yardımcı pilot Murat Ağca’nın eşi Nur Ağca Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü.
Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından iki aile adına İrfan Akpınar basın mensuplarına açıklama yaptı. Kaçırılma olayın 3. haftasının dolmak üzere olduğunu ifade eden Akpınar, “Olayın ilk şokunu atlattıktan sonra iki aile olarak tamamen kenetlenmiş durumdayız” dedi.
İki aile adına sözcü olarak bu konuşmayı yaptığını belirten Akpınar, “Güçlü olmaya çalışıyoruz, inancımızı koruyoruz. Her iki ailede 3 haftadır ailelerini, babalarını, eşlerinin yoklukları ile kalkıyorlar. Bu kolay bir durum değil. İçerisinde bulunulan durum olağan üstü bir durum. Bir kaçırılma söz konusu Bu insanların hiç günahı yok hiç kabahati yok. Kimseye zarar vermediler. Suç işlemediler. Sadece bazı politikaların yanlış anlaşılması nedeniyle misilleme amacıyla kaçırılmış durumdalar” dedi.
Kaçıran grubun isteklerinin Lübnan’da rehin olarak tutulan 9 kişinin serbest bırakılması olduğunu hatırlatan Akpınar, “Ama konunun muhatabı bizler değiliz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti olduğunu da düşünmüyorum. Eylemlerini gerçekleştirenlere sesleniyorum. Eylemi gerçekleştirenler amaçlarına ulaştılar. Artık buna bir son vermeleri gerekiyor. Masum insanları tutarak hatanın devamıyla netice lamaları mümkün değil. Bazı eksik bilgileri olabilir. Yanlış yönlendirmiş olabilirler. Farklı düşüncelerin altında olabilirler. Keşke elimizde bir şey olsa onların ailelerini kurtarabilmesi için bir şey yapabilsek bunu esirgemeyiz. Onlarında acılarını paylaşıyoruz. Onların hissettiklerini bizde hissediyoruz. Artık buna bir son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Akpınar daha sonra basın mensuplarının soruları üzerine ise pilotları operasyonla kurtarılmasına karşı olduklarını belirtti. “İki aile olarak operasyonla pilotların kurtarılmasını doğru olmadığını düşünüyoruz” diyen Akpınar, “Biz onların en ufak bir zarar görmesini istemiyoruz. Bunu sakıncalı buluyoruz. Olmazsa olmazsımız olarak bunu Cumhurbaşkanına ilettik. Lübnan makamlarına da iletilmesi için ricada bulunduk. Cumhurbaşkanımız kendisine verilen bilgiler doğrultusunda görüş ve temennilerini açıkladı. Bizde talep ve düşüncelerimiz kendisiyle paylaştık. Gereken notlar alındı gereken mesaj alındı diye düşünüyoruz. Bizde beklemek durumundaydık. Bir haber sahibi olursanız basınla paylaşırsınız haber sahibi olmazsanız basınla bir şey paylaşamazsınız. Bunda burukluğunu yaşıyoruz” dedi.
(İHA)