BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Görevi öyle bir sözle devretti ki...

Merkez Bankası'nda beklenen görev değişimi bugün düzenlenen bir törenle gerçekleşti. İşte o törenden ayrıntılar...

Abone ol

Merkez Bankası Başkanlığı görev süresi dün mesai saati bitimi itibarıyla sona eren Durmuş Yılmaz, TCMB yeni Başkanı Doç. Dr. Erdem Başçı'ya görevini devretti.

Devir teslim toplantısında ilk olarak kürsüye çıkan Durmuş Yılmaz ilginç mesajlar verdi. Kendisini bu göreve getirenlere teşekkür eden Yılmaz, ancak kimsenin yaranma duygusu ile çalışmamasını istedi. Yılmaz, "Yaranma duygusu çok kötü bir şeydir, size yanlış yaptırır. Teşekkür edelim ama yaranma duygusundan uzak duralım" dedi.

BLACKBERRY İTİRAFI

Son konuşmasında ekonomiye değinmeyen Yılmaz, "Görevim bitince Blackberry'ye bakmayacağım demiştim. Bu haddini aşan bir cümle olmuş. Kendimi bir anda gözleri görmez insana dönmüş gibi hissediyorum" dedi.

Yılmaz'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

- Genel hatlarıyla düşüncelerimi paylaştıktan sonra kürsüyü Sayın Başçı'ya bırakacağım...

- 18 Nisan 2006'da başlayan başkanlık görevim dün itibariyle sona erdi. Ben herhangi bir ekonomik değerlendirme yapnmayacağım, çünkü iki gün sonra PPK toplantısı var. Bu konudaki değerlendirmeyi sayın Başkan'a bırakıyorum.

- Bu toplantıda vermek istediğim mesaj, Merkez Bankası'nın kurumsal kimliğinin devamı ile ilgili olacak.

- MB'nin kurumsal kimliğinin güçlenerek devam edeceğine inanıyorum.

- İlerleme olması için sonra gelenin önce gelenden iyi olması gerekir. Benden sonra gelecek arkadaşlar da bizim yaptığımızdan daha iyisini yapacaklardır.

- Bizim çok güçlü bir kadromuz var. Bu kadro güçlenerek yola devam edecek. Bu güçlü insan kaynağının oluşmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum.

- Ayrıca milletime teşekkür ediyorum. Ben oturduğum sandalyeye ne kattım, bunu söyleyecek olan ben değilim, üçüncü kişiler yapacak.ama bu sandalye bana çok şey kattı. Ben herşeyden önce milletime teşekkür ediyorum. Umarım üzerimize düşen görevi yapmışızdır.

- Eğer yetkiniz varsa omuzlarınızda sorumluluk da var. Eğer bu yetkiyi aldıysanız en iyiyi bulup çıkarmanız gerekir.

- Bizi buraya getirenler hem başarımıza hem de başarısızlığımıza ortaklar.

- İyi insan olmak, yapılanların kıymetini bilmek... Ama bunu aşırıya götürür ve yaranma duygusuna kapılırsanız yanlış yaparsınız. Teşekkür edelim ama yaranma duygusundan uzak duralım.

- Benim bu göreve gelmeme vesile olanlara teşekkür ediyorum. Ama dediğim gibi yaranma duygusu çok kötü bir şeydir, size yanlış yaptırır.

- Yakın mesai arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Son derece uyumlu bir çalışma dönemi yaşadık. Hiç mi problem yaşamadık, elbette problemler oldu. Bir yerde problem yoksa orada problem vardır demektir. Ama hiç kimseyle önemli bir sorunumuz olmadı.

- Yeni Başkanımızın kendi davranış biçimiyle bu kuruma damga vurması gerektiğini düşünüyorum. Vuracağına da inanıyorum.

Yılmaz'ın ardından söz alan yeni Başkan Erdem Başçı'nın açıklamaları da şöyle:

- Sizin için nasıl Merkez Bankası Başkanı Serdengeçti ise benim içinde Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dır.

- Sayın Başkanım, hazırladığınız 2011-2015 yıllarını kapsayan Stratejik planınız bizim planımızdır. Vizyonunuz vizyonumuz ve misyonunuz misyonumuzdur.

- Başkan Durmuş Yılmaz hakkında söyleyeceklerim bunlar. Ama Ağabey Yılmaz olarak söyleyeceklerim var.

- 2003 yılından bu yana birlikte çalışıyoruz. Bu süreçte kendisinden 3 şey öğrendim. Birincisi tevazu, MB başkanları mütavazi olabiliyormuş.

- Diğerleri ise ortak akıllılık ve kararlılık. Bunları başkanımdan öğrendim. En önemlisi de bu üç özelliğin bir arada olabileceğini öğrendim. Kendisine çok teşekkür ediyorum.
BABACAN'DAN YILMAZ'A VEDA YEMEĞİ

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz'a dün akşam bir veda yemeği verdi.

Hilton Oteli'ndeki yemeğe, bugün Yılmaz'dan görevi devralacak olan Erdem Başçı, Merkez Bankası başkan yardımcıları, bankanın yönetim kurulu, denetim kurulu ve para politikası üyeleri katıldı.

Yemekte basın mensuplarının görüntü almasına izin verildi.