BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Googledan al haberi

Google, insanın günlük yaşamına müdahale etmeye hazırlanıyor. İşte yeni projesiyle Google...

Abone ol

Google’ın CEO’su Eric Schmidt, Finanical Times gazetesine verdiği demeçte iGoogle projesini başlattıklarını belirterek “Google her geçen gün daha akıllı hale geliyor” diye konuştu. Schmidt, şu anda gelişim aşamasında olan iGoogle projesini kısaca şöyle açıkladı:

* iGoogle projesi kapsamında kullanıcıların tüm kişisel bilgilerinin, son derece güvenli olan Google veri tabanına aktarılması öngörülüyor.

* Google daha sonra kişinin özellikleriyle, hangi sitelere baktığını, hangi haberleri okuduğunu, nelerle ilgilendiğini ve neleri izlemekten hoşlandığı belirleyecek.

* Özgeçmişini ve kişisel özelliklerini karşılaştıracak. Ve sonuç olarak verdiği tavsiyelerle insanın en yakın danışmanı olacak.

* Örneğin 5 yıl sonra Google’a girdiğinizde “Yarın ne yapmam gerekiyor” diye yazdığınızda ödemeniz gereken faturalardan, sevdiğiniz sanatçıların konserlerine kadar “yapılması ve gidilmesi gerekenler” listesi çıkacak.

* Boş zamanımda ne yapsam? diye sorduğunuzda... “Bence sinemaya git sonra da akşam futbol maçını evde izlersin” fikrini verebilecek ve bu cevap seçenekleri içinde en ideal cevap olacak.