BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,82
ALTIN 2.418,41
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gölcük köylerine düzenli içme suyu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük ilçesine bağlı Hasaniye, Nimetiye, Yeni Ferhadiye, Panayır ve Nüzhetiye köylerine düzenli ve bol içme suyu götürdü.

Abone ol

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, adı geçen köylere içmesuyu sağlayan eski hatları zaman zaman yetersiz kalmasının yanı sıra yüksek basınç nedeniyle de sık sık arızalar meydana geliyordu.

Yaz aylarında artan nüfus ile birlikte yetersiz kalan içmesuyu şebekesinin yenilenmesi için İSU Gölcük Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından bir süre önce çalışma başlatıldı. Kurum araç-gereç ve malzemeleri kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalarda, 200 mm çapında uzun ömürlü ve dayanıklı polietilen borular kullanıldı.

5 KÖYE DÜZENLİ SU

Servetiye Armutboğazı mevkiinden başlamak üzere toplam 700 metre uzunluğunda inşa edilen içmesuyu hattının boru döşeme ve bağlantı çalışması tamamlandı. Biten çalışma ile birlikte yaklaşık 700 hanenin bulunduğu 5 köye bol ve düzenli içme suyu verildi.

Arızalarında önüne geçilen çalışma ile köylerde yaşayan vatandaşlar, yaz aylarında yaşadıkları su kesintisi sıkıntılarından da kurtulmuş oldu.