BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.294,65

Gökhan Özoğuz Kimdir?

Athena'nın solisti farklı tarzıyla ve görüntüsüyle dikkat çekiyor. Emlak zengini olduğu haberleri çıkan Gökhan Özoğuz aslen nereli kaç yaşında? Gökhan Özoğuz Cerrahi tarikatı bağlantısı ne? Tüm detaylar internethaber'de. Gökhan Özoğuz namı diğer ‘Athena Gökhan’ 11 Ekim 1976 doğumludur. İkiz kardeşi Hakan Özoğuz’la birlikte kurdukları Athena isimli müzik grubunun solistidir. 2004 yılında Eurovision isimli dünya çapında bir müzik...

Athena'nın solisti farklı tarzıyla ve görüntüsüyle dikkat çekiyor. Emlak zengini olduğu haberleri çıkan Gökhan Özoğuz aslen nereli kaç yaşında? Gökhan Özoğuz Cerrahi tarikatı bağlantısı ne? Tüm detaylar internethaber'de.

Gökhan Özoğuz namı diğer ‘Athena Gökhan’ 11 Ekim 1976 doğumludur. İkiz kardeşi Hakan Özoğuz’la birlikte kurdukları Athena isimli müzik grubunun solistidir. 2004 yılında Eurovision isimli dünya çapında bir müzik yarışmasında Türkiye’yi For Real adlı şarkıyla temsil etmiş ve 194 puan alarak Türkiye’nin bu zamana kadarki en yüksek puanını ülkeye getirmiştir.

İstanbul’un Fenerbahçe semtinde doğan sanatçının babası Ahmet Özoğuz annesi Fahriye Özoğuz’dur. 15 yaşında müziğe meyleden sanatçıya en büyük katkı dedesinden gelmiştir. Grubun 2004 yılında Eurovision’daki dördüncülük başarısı tüm ülkede yüzleri güldürmüştür. Sanatçı 2006-2010 yılları arasında İngiltere’de yaşamıştır. 2012 yılında Melis Ülken ile evlenen Gökhan Özoğuz’un 3 Temmuz 2013 tarihinde bir kızı oldu. Bu arada Athena dediğimizde milli basketbol takımımızın o dillerden uzun süre düşmeyen marşı da mutlaka akla gelir. Sanatçı Eskişehir Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nden mezundur. Grubun çıkardığı 10 albümde Gökhan Özoğuz’un payı büyüktür. Aynı zamanda sanatçı ‘O şimdi asker, O şimdi mahkûm, Tramvay ve Tatlı kaçık’ filmlerinde rol alarak oyunculuk yeteneğini de hayranlarına göstermiştir. 

Son zamanlarda ise adını daha çok Acun Ilıcalı’nın yapımcılığını ve sunuculuğunu yaptığı ‘o ses Türkye’ isimli şarkı yarışmasında jüri olmasıyla duyurmuştur. Yarışmada enteresan yorumları hoş sohbeti ve renkli kişiliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başaran sanatçı izleyenlerin kendisi hakkında önyargılarını da parçalamayı başarıyor.

GÖKHAN ÖZOĞUZ'UN BAĞLI OLDUĞU TARİKAT

Gökhan bu videodan önce de yeni bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta Gökhan'ın takke taktığı görülüyor. Bu fotoğraf ile Gökhan'ın hangi tarikata mensup olduğu da ortaya çıktı. Gökhan Özoğuz'un birçok ünlünün de aralarında bulunduğu Cerrahi Tarikatı'ndan olduğu anlaşıldı. Cerrahi Tarikatı'nda bulunan ünlü isimlerden bir kaçı da şöyle; Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Cem Yılmaz, Ali Taran.

CERRAHİ TARİKATI'NIN BİLİNEN ÖZELLİKLERİ

Cerrahiler Türkiye'deki 12 tarikattan birinin kolu. Cerrahi Cemaati'nin lideri, Şeyh Nurettin Cerrahi... Dünyada yaklaşık 30 bin, Türkiye'de 5 bin müridi bulunuyor. Cerrahilik, Halvetiye Tarikatı'nın en bilinen kolu. Günümüzde özellikle sanatçılar arasında etkin. Dergâhı Karagümrük'te bulunan tarikatın dünyada 30 bin üyesi bulunuyor.

Cerrahi tarikatı, Osmanlı'nın son dönemlerinde özellikle de İstanbul'da üniversite gençliği üzerinde çok etkili olan bir tarikattır. Osmanlı'nın son dönemlerinde birtakım tarikatların karışımlarından yeni tarikatlar meydanagelmiştir. Bunlardan biri de Cerrahiler'dir. Cerrahi tarikatı birtakım hükümlerini Kadiri tarikatından, birtakım uygulamalarını da Rifai tarikatından almıştır.

EN ESKİ DERGÂHLARDAN

Cerrahiler'in Karagümrük'teki Canfeda Camii Sokağı'nda bulunan dergahı ise, Sultan III. Ahmed tarafından 1703 yılında Nureddin Cerrahi için yaptırıldı. Tekkede Tevhidhane, türbe, erkekler bölümü ve kadınlar bölümü bulunuyor. Türbe, özgün unsurlarını yitirmeden varlığını devam ettirebilen nadir dergahlardan biri olarak kabul ediliyor. Dergahta toplantılar öncesi halka yemek veriliyor. Toplantılara Japonya, İtalya, İngiltere ve ABD'deki müritler de zaman zaman katılıyor.