BIST 9.149
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
HABER /  GÜNCEL

Gökçek'ten ODTÜ'lülere şok sözler!

ODTÜ yolu bu ay sonu trafiğe açılıyor. Melih Gökçek açılıştan önce söylediği sözlerle ODTÜ'lüleri kızdıracak!

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, protestolara sahne olan Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri ile belediye ekiplerinin yumruklaştığı "tartışmalı" ODTÜ Bulvarı'nın bu ay sonu itibarıyla trafiğe açılacağını bildirdi.

Gökçek, "Sanırım ODTÜ öğrencileri, yola karşı çıkmaktan vazgeçti. Bulvarın güzelliğini görünce sanırım mahçup oldular. Tamamen bitince, 'Buraya neden direnmişiz?' diyecekler" dedi. Gökçek, ODTÜ Bulvarı'na Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü caddesi Şanzelize'yi de (Champs-Élysées) süsleyen ve Şanzelize tipi diye tabir edilen ağaçlardan dikileceğini belirtti. İnşaat çalışmaları sırasında ODTÜ ormanındaki 3 bin ağacın kesildiği bulvarın açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

Gökçek, ODTÜ öğrencileri ve sivil toplum örgütlerinin tepki gösterdiği ODTÜ Bulvarı'nın bu ay sonu itibarıyla hizmete açılacağını açıkladı. Gökçek, "Sanırım ODTÜ öğrencileri, yola karşı çıkmaktan vazgeçti. Bulvarın güzelliğini görünce sanırım mahçup oldular. İnanılmaz bir bulvar oldu" dedi.

BAŞBAKAN ERDOĞAN AÇACAK

Gökçek, "Bulvar mükemmel oldu. 4 kilometrelik bulvarda 8 alt-üst geçit yer alacak. Elektrik direkleri dikildi. Asfalt seriminin ardından ağaçlandırma çalışmaları başladı. Bulvar ıhlamur kokacak. Tamamen bitince, ODTÜ öğrencileri, 'Buraya neden direnmişiz?' diye soracaklar. Tabi bulvardan en çok ODTÜ'lüler yararlanacak. Ankaralılar, ODTÜ Yolu'ndan özel olarak geçmek isteyecek. Bulvar sayesinde Dikmen'den OSTİM'e 10 dakikada gidilecek. Sayın Başbakan'dan gün alabilirsem bulvarı o açacak" diye konuştu.

ANKARA'YA GETİRDİK, DİKTİK

Gökçek, ayrıca ODTÜ Bulvarı'na Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü caddesi Şanzelize'yi de (Champs-Élysées) süsleyen ve Şanzelize tipi diye tabir edilen ağaçlardan dikileceğini belirtti. Gökçek, "Bulvara yeni diktiğimiz ağaçlar Şanzelize tipi ağaçlar. Bu ağaçlara ilk defa Şanzelize'ye sağlı sollu dikildiği için Şanzelize tipi deniliyor. Şanzelize tipi ağaçları, Ankara'ya getirdik diktik" dedi.

3 BİN AĞAÇ KESİLDİ

Ankara’nın batı yakasının trafiğini rahatlatması planlanan, Eskişehir Yolu ile Anadolu Bulvarı’nı Konya Yolu’na bağlayacak olan ve bir kısmı ODTÜ arazisinden geçen bulvar, kriz yaratmıştı. Gökçek, ODTÜ ormanından geçirilen bağlantı yolunun çalışmalarını, düzenlenecek protestoların önüne geçmek için geçtiğimiz ekim ayında gece yarısı habersiz başlattı. Bayram tatili nedeniyle öğrencilerin tatile gitmesini fırsat bilen belediye ekiplerinin, ODTÜ’nün yol planına 3 Kasım’a kadar süren itiraz hakkını beklemeden, ODTÜ ormanına çevik kuvvet desteği ve çok sayıda iş makinesi ile gece girmesi tepkilere neden oldu. Gökçek, gece baskını için twitter hesabında, “Gece arkadaşlar bana da sürpriz yapmışlar. Bir gece de ODTÜ yolunu açmışlar. Ankaramıza hayırlı olsun” dedi. Belediye ekipleri ile eylemcileri zaman zaman karşı karşıya getiren ODTÜ Bulvarı için ODTÜ ormanındaki yaklaşık 3 bin ağaç kesildi.