BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Gizli tanık Çiçek'i böyle susturdu

Dursun Çiçek'in 3. Ordu'da albayların katıldığı toplantıda, ne renk elbise giydiği yönünde soru yöneltmişti.

Abone ol

Gizli tanık Efe'ye duruşmanın birinci gününde, Dursun Çiçek'in 3. Ordu'da albayların katıldığı toplantıda, ne renk elbise giydiği yönünde soru yöneltmişti.

Çiçek'in, ''Beni net olarak hatırladığınızı söylüyorsunuz. Üzerimde ne renk elbise vardı?'' sorusuna, ''Üzerinizde yanlış hatırlamıyorsam yeşil renkli bir elbise vardı'' cevabını verdi. Çiçek de bunun üzerine, ''Sayın başkanım, ben denizciyim'' dedi.

'Efe'nin ''Pardon özür diliyorum, yeşil diyorum, diğerleri yeşildi, sizde beyaz vardı'' demesi üzerine Çiçek, ''Denizciler beyaz giymez ocak ayında, siyah giyer'' ifadesini kullandı. Bazı basın kuruluşların çarpıttığı bu diyalogda geçen bilgilerin tutarsızlığının, ifadenin duruşmanın ikinci bölümünde bizzat Gizli Tanık Efe tarafından ispatlandığı ortaya çıktı.

İfadelerin ikinci bölümünde gizli tanık efe elbise rengi üzerine gelişen tartışmaya son verecek cevabı verdi. Duruşmanın ikinci günü Çiçek ve avukatları yine elbise rengi üzerine tanığa sorular yöneltti.

Gizli tanık Efe şu cevabı verdi: "İlk günde soruldu. Dursun Çiçek'in üzerendeki kıyafeti yeşil ya da beyaz olabilir dedim. 3. Ordudaki albaylar toplantısında masada 12-13 rütbeli vardı. Farklı farklı renkte resmi elbiseler giymişlerdi. Yeşil beyaz mavi gömlekliydiler. Bunlardan bazıları ceketli bazıları da gömlekliydi." Efe bu açıklamasının üzerine sanık Çiçek'e "Siz siyah elbisenin altında siyah gömlek mi giyiyorsunuz? Sorusu üzerine Çiçek, "Hayır" cevabını verdi.

Bunun üzerine Efe, Erzincan'daki semire katılan askerlerden bazılarının ceketlerini çıkardıklarını, Çiçek'in de muhtemelen bunlardan biri olduğunu ve üzerinde beyaz gömlek giymiş olabileceğini söyledi. Efe'nin bu açıklamaları karşısında Çiçek ve avukatları sesiz kaldı.

Bunu üzerine Efe, sanık Çiçek'e "Teninizin rengi, elbisenizin renginden baskındır. Teninizi rengi oldukça esmer ve hatırlıyorum." dedi. Bu arada söz isteyen Çiçek'in kızı ve avukatı İrem Çiçek, "Babam güneşte kaldığı için teni bronzlaştı." cevabı vermesi üzerine Efe, "Cezaevinde plaj olduğunu bilmiyordum." karşılığını verdi.

Öte yandan Deniz Kuvvetleri Komutan'ın kılık kıyafet kanun da gizli tanık Efe'yi doğruluyor. Buna göre denizciler, kış aylarında siyah takım elbisenin içine beyaz gömlek giyiyor.