BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  MEDYA

Gırgır'dan Hz. Musa'ya hakaret karar verildi

Gırgır Hazreti Musa karikatürüyle büyük tepki aldı. Sözcü Gazetesi tarafından dağıtılan ekteki karikatür için özür dileyen Gırgır, yayıncısı tarafından kapatıldı çalışanları işten çıkarıldı.

Abone ol

Sözcü Gazetesi'nin okurlarına bedava dağıttığı karikatür dergisi Gırgır'da, Hz. Musa'ya küfürler içeren karikatür yayınlanması, sosyal medyada büyük tepkilerle karşılandı. Tepkiler üzerine yayıncı şirket Gırgır'ın kapatılmasına karar verdi.

Twitter'dan yapılan açıklamada, 'Yorgunluk ve uykusuzluk nedeniyle basım öncesi fark edilemeyen bu 'berbat' karikatür incitmiş olduğumuz herkesten özür dileriz' denilmişti.

GIRGIR KAPATILDI

Yayıncı şirketin avukatı tarafından yapılan açıklamada, derginin kapatılmasına ve dergiden çalışan herkesin işten çıkarılmasına karar verildiğini belirterek, ‘Gırgır dergisinin son sayısında yayınlanan hoş olmayan karikatür nedeniyle yayıncı şirket Gırgır dergisinin kapatılmasına ve dergide çalışanların tamamının işten çıkarılmasına karar vermiştir. Bu karikatürün yayınlanması en başta toplumumuzu rahatsız ettiği gibi, yayıncı şirketi de çok rahatsız etmiştir. Karikatürün firmayı zor durumda bırakmak amacıyla kötü niyetli çalışan kişi veya kişiler tarafından yayınlandığını düşünüyoruz. Kasti bir tutum söz konusudur. Dini değerlerin aşağılandığı bu karikatür kötü niyetli bir tutumla çizilerek, yayıncı şirkete danışılmadan, adeta gizlenerek, son anda habersizce yayına verilmiştir. Bunu yapan çalışanlar dini değerleri aşağılamak suretiyle suç işlemiştir. Buna sebep olan çizer ve çalışanlar hakkında yayıncı firma olarak Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız' denildi.

Sosyal medyadan büyük tepki gören karikatür ile ilgili Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın'dan da eleştiri geldi. Kalın yaptığı açıklamada,  "Bunun adı mizah ve ifade özgürlüğü değil, ahlaksızlık ve nefret suçudur. Mukaddesata yönelik bu saygısızlığı şiddetle kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Hz. Musa ile ilgili içerik hazırlanan karikatürde peygambere yönelik olarak küfür edildiği görülüyor. 

Türkiye Musevi cemaatinin yayın organı Şalom Gazetesi yazarı Karel Valansi Gırgır'a böyle tepki gösterdi. Valansi "Seyfi Şahin'in espiri anlayışı küfretmekten ileriye gidemiyor demek bu saygısızlık için bir açıklamanız var mı?" diye soruyor. 

         

DERGİ ÖZÜR DİLEDİ!

Gırgır Dergisi çirkin karikatür ile ilgili olarak özür diledi. Karikatür için dergi 'berbat' ifadesini kullanırken herkesten özür dileriz diyerek bir sosyal medya mesajı paylaştı.