BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.302,86
HABER /  GÜNCEL

Gezi'nin yıldönümü geliyor! Korkma titre

Gezi Parkı olaylarının birinci yıldönümünde olaylar çıkacak mı? İşte bu soruya en çarpıcı yanıt Cüneyt Özdemir'den

Abone ol

Radikal si yazarı , Gezi Parkı olaylarının yıldönümünde ilginç bir yazı yazdı.

"Gezi'nin yıldönümü geliyor! Korkma, titre" başlıklı yazısında Özdemir, Gezi parkı üzerinden yeni bir provokasyon yapıldığını söyledi.

"Havadaki korku bulutunu görüyor musunuz?" diye soran Özdemir, şunları yazdı:

Gezi olaylarının yıldönümünde meydanların yeniden dolmasından, insanların hükümete yeniden meydan okumasından nasıl da korkuyorlar. Gezi sürecini itibarsızlaştırmak için kara propaganda mevsimi yeniden başladı. Zannediyorlar ki insanlar sokaklara dökülüp Gezi olayları nedeniyle o biricik iktidarlarını yine tehlikeye düşürecekler. VPN’leri hazır edin yarın bir gün Twitter kapatılabilir, YouTube zaten kapalı!

Meydanları da demir ağlarla örüp kapatıp, TOMA'ları yığınca insanların sokaklara çıkmasını engelleyeceklerini düşünüyorlar. "Camiye ayakkabı ile girdiler" iftirası unutuldu, "Kabataş'ta deri eldivenleri ile başörtülü bacımızı dövdüler" yalanı unutuldu. Ne kaldı? Kala kala "12 ağaç için iktidarımızı devireceklerdi" komplo teorisi kaldı.

Buna da şükür!

Aradan geçen bir yıl içinde görüyoruz ki hükümet bilerek, kasten Gezi sürecini çarpıtsa da itibarsızlaştırmaya çalışsa da küçümsese de hâlâ içlerinden korkuyu atamamışlar. 17 Aralık sürecinin simge sanal ismi Fuat Avni’nin artık siyasi literatürümüze giren meşhur kelimeleri ile özetlersek ‘korkmuyor’ adeta içten içe ‘titriyorlar’!

Oysa ben Ak Parti’nin biricik hükümetine ve onu maaşları pahasına savunan yazarlarının bugün biraz olsun içlerini rahatlatmak istiyorum!

Merak etmeyin; kimse Gezi olayları nedeniyle yıldönümünde sokağa dökülmez. Dökülmemelerinin nedeni Ak Parti’nin ortaya saldığı Gezi paranoyası, korkusu değil Gezi ruhunun ta kendisidir. O ruh yıldönümlerinde olaylarda hayatını kaybeden insanları unutmayacak ama tıpkı 1 Mayıs provokasyonunda olduğu gibi hükümetin istediği paranoyalara ‘alet olmayacak’ kadar duyarlı ve zeki bir ruh.

Gezi ruhu ölmedi, aramızda dolaşıyor. Birileri yıldönümünde korktukça tam da o ruha yakışacak bir şekilde eminim bu korkuya bakıp titreye titreye gülüyor! Yıldönümünde gelmez gelmesine ama bu gidişle bir gece ansızın kapıda belirebilir! Gel de korkma!