BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Germanwings: İkinci kara kutu bulundu

150 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak faciasında ikinci kara kutu da bulundu. Uçağın düşmesine yol açtığı sanılan yardımcı pilotun ise internette intihar yöntemleri araştırdığı bildirildi.

Abone ol

Fransız Alpleri'nde geçen hafta düşen Germanwings uçağının ikinci kara kutusu da bulundu.

Marsilya'da konuyla ilgili soruşturmayı yürüten savcı, kara kutunun kaza mahallinin hemen yakınında bulunduğunu açıkladı.

Luftansa'ya ait Germanwings Havayolları'na ait Airbus 320 tipi uçak İspanya'nın Barcelona kentinden Almanya'nın Düsseldorf şehine giderken düşmüş, uçaktaki 150 kişiden kurtulan olmamıştı.

Uçağın ilk kara kutusundaki kayıtlar, yardımcı pilot Andreas Lubitz'in uçağı kasten düşürdüğü izlenimini uyandırdı.

Kara kutulardan elde edilen bilgiler, telsiz görüşmeleri, uçağın hızlanması, yüksekliği ve yönü hakkında kayıtlar içerdiği için olayın aydınlatılması açısından büyük önem taşıyor.

İntihar yöntemleri araştırmış

Bu arada Alman savcılar, depresyon tedavisi gören ve uçağın yola çıkacağı gün raporlu olduğunu saklayan Lubitz'in bilgisayarında intihar yöntemleri ve kabin kapısının güvenliği konusunda arama yaptığını açıkladılar.

Düsseldorf savcıları, Lubitz'in bu kentteki dairesinde bulunan tablet bilgisayarda uçak düşmeden önceki hafta yaptığı tüm aramaların ortaya çıkarıldığını bildirdi.

Buna göre yardımcı pilot, internette hem tedavi hem de intihar yöntemlerini araştırmış. Kabin kapısının güvenliği konusunda da arama yapmış.

24 Mart'taki kazada Lubitz'in uçağı 09:31'de alçalmaya geçirdiği belirlenmişti.

Uçak yaklaşık sekiz dakika sonra, Fransa'da Seyne-les-Alpes kenti yakınlarında dağa çakıldı.