BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50

Gerçekten sevgi dolu olmaya hazır mısınız?

"Çok eski zamanlarda bir bilge yaşarmış. Öğrencilerinden bir tanesi uzun süredir merak ettiği bir soruyu hocasına sormaya karar vermiş. Öyle ki yıllardır bu soru içini kemirmekteymiş.

"Çok eski zamanlarda bir bilge yaşarmış. Öğrencilerinden bir tanesi uzun süredir merak ettiği bir soruyu hocasına sormaya karar vermiş. Öyle ki yıllardır bu soru içini kemirmekteymiş. Ve uygun bir zamanda nihayet sorusunu sormuş; sevginin sadece sözünü edenlerle, onu gerçekten içinde taşıyan kişiler arasındaki fark nedir? Bilge ise öğrencisine bunu iki farklı örnekle açıklamaya karar vermiş.

Ertesi gün evde kallavi bir sofra hazırlanmış. Bilge, sevgiyi dilinden hiç düşürmeyen ama hayatlarında onu kimseye sunmayan kişileri davet etmiş. Misafirlerin önüne enfes bir çorba konulmuş ama ortada bir sorun varmış. Kaşıkların sapı tam bir metreymiş. Kural olarak ise kaşıkların sapından tutmak gerektiği kendilerine açıklanmış. Dolayısıyla misafirler o kocaman kaşıklarla çorbayı içememişler. Hem sofra kirlenmiş hem de misafirler aç kalkmışlar sofradan.

İkinci gün ise, yine harikulade bir sofra kurulmuş. Bilge, bu sefer yüreği samimiyetle sevgi dolu olan kişileri çağırmış. Aynı kaşıklar ve aynı kural onlara da hatırlatılmış. Onlar ise ilk bir kaç dakika sorun yaşasalar da sonra sorunu çözmüşler. Herkes kaşığını karşısındakinin çorbasına daldırıp, çorbayı karşısındakine içirmiş. Yemek bittiğinde, hem sofra kirlenmemiş hem de misafirler karınlarını doyurmayı başarmışlar.

Misafirler gittikten sonra Bilge, öğrencisini yanına çağırarak beklenen açıklamayı yapmış; Hayat sofrasında her kim sadece kendi düşünürse, aç kalmaya mahkumdur. Her kim kendisiyle birlikte etrafındakileri de düşünürse, işte onlar, hayatta manevi doyuma ulaşanlar olacaktır. Bunu yapmayı başaran kişiler ise kalbi sevgi ile dolu olanlardır."

İşin özeti; paylaşım, yani bencillikten uzaklaşmaktır a dostlar. Bunu yaptıkça daha mutlu olacağız, daha mutlu oldukça içimiz sevgi ile dolacak, içimiz sevgi ile doldukça daha çok yardımsever olacağız. Nihayetinde bu döngü ile belki sonsuz mutluluğa ulaşabiliriz. Biliyorum, 'sonsuz' düşüncesi muallakta kalacak, ütopik bir kelime oldu ama olduğu kadarını yapamaz mıyız? Denemeye değer...

Sağlıcakla kalın...