BIST 9.645
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.430,02
HABER /  POLİTİKA

Gensoru yalama oldu

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, reddedilen hakkındaki verilen gensoruya ilişkin, ''Evet, gensoru 'yalama' dedi.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, TBMM Genel Kurulunda görüşülmesi reddedilen hakkındaki verilen gensoruya ilişkin, ''Evet, gensoru 'yalama' oldu. Gensorunun gücünü zayıflattılar'' dedi.

Bakan Atalay, Çorum'daki programlarının ardından, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''iddia'' boyutunu geçemeyen bir olayın gensoru olarak TBMM'ye taşınmasını doğru bulmadığını belirterek, ''Evet, gensoru 'yalama' oldu ve kendi aleyhlerine de oldu. Çünkü, denetlemenin çok önemli bir unsuru olan o müesseseyi yerinde kullanmazsanız, o müesseseyi de yıpratırsınız. Bana göre gensorunun gücünü zayıflattılar'' diye konuştu.

Atalay, gensoru ile ilgili TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma esnasında sinirlenmesi konusunda ise şunları söyledi:

''Sesimi yükseltmek benim stilim değil ama o gün genel kurul salonunda çok bağırdılar. Bu ekrandan duyulmuyor, orada konuşurken duyuyor insan. Muhalefet sıralarında çok fazla bağırma vardı, ses vardı. Farkında olmadan o kürsüde sesinizi yükseltebiliyorsunuz.

Bu gensoru çok haksız bir gensoruydu. O gün de söyledim. Şimdi bana inanmıyor. Tarım ve Köyişleri Bakanımız diyor 'böyle bir şey yok' diye, orada bulunan Ahmet Türk diyor, Sırrı Sakık diyor, Diyarbakır Savcısı 'böyle bir şey yok' diyor. Zaten olamaz, yani bağımsız yargıya İçişleri Bakanı'nın böyle bir şey söylemesi mümkün değil. Diyarbakır Valisi söylüyor, bunların hiçbirisinin bir değeri yok, sadece bir kişinin iddiası.

Bir cümle söylemiş orada (Hatip Dicle), o da kesin öyle değil aslında, yorumlu bir cümle. O da tutuklu birisi. Bundan dolayı gensoru... Gensoru ciddi bir şeydir. Yani bazen insanın sinirlerini ve sabrını zorlayan ortamlar oluyor. Yine de doğrusu istemezdim böyle olmasını. Enteresan bir şey de o gün bir yandan muhatap olmamış, kaçıncı ağızdan güya öyle bir şey rivayet eden birisinin sözü üzerine gensoru veriliyor.''

-SIRRI SAKIK'IN CHP İLE İLGİLİ İDDİALARI-

İçişleri Bakanı Atalay, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın CHP ile ilgili iddiaları hakkında şöyle konuştu:

''Ama oraya çıktı birisi, 'Bizzat ben kulaklarımla duydum, o toplantıda bulundum' diye Sayın Baykal ve CHP için bir şey söyledi. Esas üzerinde durulacak konu o. Orada öyle üçüncü ağız falan değil, bizzat kendisi. Sonra da Sayın Türk doğruladı ve şimdi Eşref Erdem de doğruladı, 'Benim evimde bir görüşme oldu' diye. CHP bunların hesabını versin. Biz ömrümüzde yalan söylemedik, söylemeyiz. Kıyamet kopsa yalan söylemeyiz. 'Şunu söyledik, bunu söylemedik' diye söyleriz.''