BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.437,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Genelkurmay Başkanı istifa etsin

CHP, İzmir'deki askeri casusluk davasıyla ilgili rapor hazırladı, Genelkurmay Başkanı'nın istifasını istedi.

Abone ol
CHP Cezaevleri İnceleme Komisyonu'nun, İzmir'deki ''Askeri Casusluk Davası''na ilişkin hazırladığı rapor açıklandı. Raporda Genelkurmay Başkanlığı suçlanırken, başarılı personelin kamuoyunda itibarsızlaştırıldığı ve istifaya zorlandığı iddia edildi.

Raporda, İzmir Ege Ordu Komutanlığı'nda, Askeri Ceza ve Tutukevi'ne yapılan ziyarette 56 tutuklu askeri personelden 20 kişi ile yüz yüze görüşüldüğü belirtildi.
 
''Askeri Casusluk Davası'nın, Ergenekon ve Balyoz davası dışında kalan, güneşin altındaki tüm askeri personele yönelik olduğu'' ileri sürülen raporun sonuç ve değerlendirme kısmında, Genelkurmay Başkanlığı suçlandı, 400 casusun bilinmemesinin mümkün olmadığı, suçlanan personelin her birinin tek tek kendi alanında büyük başarılara imza atan subayların olduğu kaydedildi.

CHP İSTİFA İSTİYOR

Raporda, soruşturmanın hukuki olmadığı ve siyasi olduğu belirtilirken, CHP Genelkurmay Başkanı'nın istifasını istedi. Raporda şu ifadeler kullanıldı:
 
"Askeri istihbaratın, emniyet istihbaratının 250-300'e yakın var olduğu iddia edilen askeri casustan haberdar olmaması mümkün müdür ve bu nedenle konu hukuki değil, siyasi olduğu ayan beyan ortadadır. İşte bu nedenle, Genel Kurmay Başkanı derhal istifa etmelidir.
 
Bu operasyonların sonucunda TSK'da birçok istifa yaşanmıştır ve emeklilikler artmıştır. Çünkü operasyonların amacı gözdağı vermek ve itibarsızlaştırmaya çalışmaktır. Bu operasyonlarla herkese bizden olmayan herkese dokunulabilir kimsenin başarısı kendisini kurtaramaz bizden olmayanların başına her an her şey gelebilir mesajı verilmiştir.

BAŞARILI PERSONEL İTİBARSIZLAŞTIRILIYOR 
 
Bütün diğer Ergenekon ve Balyoz soruşturmalarında olan vasıfların aynısı bu soruşturmada da vardır. İsimsiz ihbar mektupları, e-postalar, ilgisiz yerlerde bulunan CD'ler, tutuklu şahısların ulaşması mümkün olmayan askeri belgelerle yüklü bilgisayarlar ve diğerleri.
 
Askeri anlamda büyük bir suç sayılan askeri casusluk suçlamasının yanı sıra, fuhuşla itham edilmeleri ve suçlanmaları bu kişileri aile ve arkadaş çevrelerinde sıkıntıya sokmuş durumda. Hiçbirisi isminin geçmesini istemiyor ama kendi mağduriyetlerinin de kamuoyunda bilinmediğinden bahsediyorlar.''