BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28

Geçmişten asla ders almayan zihniyet: CHP

CHP hata yaptıkça millet ve ümmet daha çok birleşiyor, kenetleniyor.

Hepimiz insanız, hata yapabiliriz. Önemli olan hata yapmak değil hatalardan ders alıp gelecekte doğru olanları yapabilmek. İnsan bunu yapabildiği sürece başarılı olur.

Eğer hatalarından ders alamazsa aradan sittin sene geçse bile ulaşmak istediği hedefe varamaz. Emin olun bunları söylerken nefsimi merkeze koyarak söylüyorum.

Bu insanlar için böyle olduğu gibi kurumlar için aynısı geçerlidir. Kurumlar, hatalarından ders alabilirse büyürler, yapamazlarsa küçülürler gün gelip iflas bayrağını çeker, kurumun kapısına kilit vururlar.

Neredeyse bütünüyle politize olmuş bir toplum haline dönüştüğümüz için siyasi bir platform üzerinden bu değerlendirmeyi yapıyorum. Ülkemizde bu duruma en güzel örnek Cumhuriyet Halk Partisi, nam-ı diğer CHP’dir.

Kurulduğu ilk günden beri toplumun gerçeklerine ters düşen icraatlar yapan, toplumu mayasından uzaklaştıracak icraatlar yapan CHP ilk demokratik seçimlerde milletten büyük bir tokat yiyerek iktidarı terk etmek zorunda kaldı.

Normal şartlar altında CHP’nin geçmişten ders alarak hatalarını tekrar etmemesi beklenirdi. Ancak hiç de öyle olmadı.

CHP aynı hatalarına devam ederek girdiği ikinci seçimlerde de aynı hezimete uğradı.

En azından bundan sonra CHP’nin milletle barışacak adımları atması beklenirdi ama heyhat…

CHP yine aynı ısrarda devam etti.

Milleti küçümseyen, milletin değerlerini dışlayan ve kendi doğrularını dikte etmeye zorlayan zihniyetini asla değiştirmedi.

Bugüne kadar değiştirmedi anlaşılan bundan sonra da değiştirmeyecek.

Yukarıdaki satırları yazmama vesile olan olay geçtiğimiz günlerde yaşandı. CHP, Rize Müftülüğünün düzenlediği hafızlık merasimi yürüyüşü hakkında suç duyurusunda bulundu. Sebep ise sarık cübbe ile yürüyemezlermiş.

Oysa benzeri bir yürüyüşü gayler, lezbiyenler yapsaydı ve baldırı çıplak yürüselerdi CHP’nin sesi çıkmaz hatta yürüyüşe bizzat destek verirlerdi. 

CHP’nin Rize’deki yürüyüşe suç duyurusunda bulunduğu haberi okuyunca kendi kendime “el insaf yahu” dedim. Bir kurum bu kadar mı bağnaz, bu kadar mı farklı zihniyetlere tahammülsüz olur.

Ve en önemlisi hiç mi geçmişten ders almaz.

CHP, ne zaman bu milletin değerlerine el uzatsa, aşağılasa milletin şaplağını ensesinde hissetmiştir. Böyle olmasına rağmen acaba hala aynı zihniyette kalmak için niye bu kadar ısrar ediyorlar anlayabilmiş değilim.

Hadi geçmişteki hatalarınızdan ders almıyorsunuz diyelim, günümüzdeki başarı öykülerinden de kendinize pay çıkarmıyorsunuz.

Kurulduğu günden beri milletin teveccühüne mazhar olmuş ve hep iktidar olmakla ödüllendirilmiş bir kurum var karşınızda. Ak Parti’nin on altı yıllık başarı öyküsünden ibret almak hiç mi aklınıza gelmiyor.

Siyasi ve ideolojik bir düşünce ile söylemiyorum bunu. Vakıayı tespit minvalinden zikrediyorum.

Hep aynı hatayı yapıp hemen yanı başındaki başarı öyküsünden ders almamanın bence tek bir izahı var: Akıl tutulması. Yoksa siyasi bir kurum yıllar boyunca niye hep aynı hatayı yapsın ki?

Bugün CHP’nin geldiği nokta kapıya kilit vurmaya hazır bir şirkete benziyor. Bu gidişle CHP’nin kapandığını görmek zor olmayacak gibime geliyor.

Kim bilir belki böylesi daha iyidir.

CHP hata yaptıkça millet ve ümmet daha çok birleşiyor, kenetleniyor.

CHP sayesinde bir araya gelemeyecek kesimler bir pota altında toplanarak memleket adına hayırlara vesile oluyorlar.

Acaba diyorum CHP geçmişteki hatalarından ders almamaya devam mı etsin?

Sanırım böylesi daha iyi…

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser