BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.451,95
HABER /  DÜNYA

Geceden Türk-Yunan dostluk mesajları

Türk ve Yunan sanatçılar, Türkiye ile Yunanistan’ı birbirine bağlayan Pazarkule Sınır Kapısı’na en yakın Türk yerleşim yeri olan Karaağaç’ta...

Abone ol

Türk ve Yunan sanatçılar, Türkiye ile Yunanistan’ı birbirine bağlayan Pazarkule Sınır Kapısı’na en yakın Türk yerleşim yeri olan Karaağaç’ta aynı sahneyi paylaşarak, dostluk mesajları verdi.
Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı ile Orestiada’dan konuk olarak gelen Gregoris Apostolidis, Türk ve Yunan halkı tarafından bilinen ezgileri Türkçe ve Yunanca olarak seslendirdi. Karaağaç’taki bir restoranda sahne alan sanatçılar gecede dostluk mesajları verdi.

TÜRK VE YUNANLAR BİRLİKTE DANS ETTİ
Gecede; Evrim Kaşıkçı akordeon, Yunan müzisyen Nikos Grammatidis ise buzuki çalarken ikiliye, Osman Ekşi bağlamasıyla, Özgün Meriç klavyeli çalgılarla, Umut Borucu ve Şeref Erkene ise vurmalı çalgılarla eşlik etti. Türk ve Yunan dinleyicilerin doldurduğu konser alanında her iki halkın yöresel danslarının da sergilendiği gecede birçok şarkıda birlikte dans eden Türk ve Yunanlar dostluk rüzgarları estirdi.

KAŞIKÇI: "BU ORGANİZASYONLAR KURUMSAL ÇABALARLA GERÇEKLEŞTİRİLMELİ"
Konser sırasında kısa bir konuşma yapan Edirneli müzisyen Evrim Kaşıkçı, birlikte sahne aldığı Gregoris Apostoldis’i uzun yıllardır tanıdığını ve 2011 yılında Balkan Radyosu projesi kapsamındaki bir konserinde Edirne Ticaret ve Sanayi Odası salonunda aynı sahneyi paylaştıklarını belirtti. Kaşıkçı ayrıca bu tür organizasyonların bireysel çabalardan ziyade daha kurumsal çabalarla ve çok daha sık gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.
Evrim Kaşıkçı Uluslararası İlişkiler alanında yaptığı ’Türk-Yunan Kültürel Etkileşimi’ konulu tezi kapsamında 12-13 Ekim 2012 tarihlerinde de aynı sahneyi Gümülcineli müzisyen Hristos Hatzopulos ile paylaşmıştı.
(İHA)