BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,05
ALTIN 2.307,45
HABER /  DÜNYA

Gaziden çözüm sürecine destek

Terör örgütüne yönelik operasyonda başından yaralanan ve 111 günlük tedavinin ardından yeniden gözlerini açan Kastamonulu gazi Fırat Zorba, ...

Abone ol

Terör örgütüne yönelik operasyonda başından yaralanan ve 111 günlük tedavinin ardından yeniden gözlerini açan Kastamonulu gazi Fırat Zorba, çözüm sürecine destek verdi.
Jandarma Uzman Çavuş Fırat Zorba, 7 Haziran 2009 tarihinde Cudi dağında bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda başından yaralandı, üç defa kalbi durmasına rağmen kalp masajıyla hayata döndürüldü. Geçirdiği kısmi felç ile doktorların bile yaşamasına ihtimal vermediği Zorba, GATA’da yoğun bakımda gördüğü 11 günlük tedavinin ardından yeniden gözlerini hayata açtı. Zorlu geçen tedavi süreci sonunda ayağa kalkan ve konuşmaya başlayan Gazi Fırat Zorba ve ailesi, terörün sonlandırılması için yapılan çalışmalara ve barış sürecine destek verdiklerini açıkladı.
Gazi Fırat Zorba’nın babası Hüseyin Zorba, annesi Kezban Zorba ve ablası Dicle Zorba, terör acısını yaşayan ve onu en iyi bilen birileri olduklarını söyleyerek bu acının bir an önce bitmesini istedi. Anne Kezban Zorba, "Artık anneler ağlamasın" diyerek "ben ağladım başka anneler ağlamasın artık. Çok zor günler yaşadık çok acı çektik beklemenin ne demek olduğunu en iyi ben bilirim o yüzden bu terör son bulsun artık" ifadelerini kullandı.
Baba Hüseyin Zorba, yaşadığı zorluklara değinerek "Bu acıyı yaşayan aile çok, artık bunlar yaşanmasın kimse acı çekmesin bu işe artık bir çözüm bulunsun" dedi.
Abla Dicle Kezban da, "Şırnak, Hakkari denildiği zaman artık çatışma akıllara gelmesin. Asker ailesi olarak bunun zorluğunu, telefon başında beklemenin ne demek olduğunu en iyi biz biliriz. O yüzden artık bu çatışma son bulsun" ifadelerini kullandı.
Gazi Fırat Zorba ise, kendisinin kanının aktığını ve başkasının kanının akmasını istemediğini ifade etti.
(İHA)