BIST 9.058
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.297,12
HABER /  GÜNCEL

Gaziantepli para koleksiyoncusu doların turşusunu kurdu!

GAZİANTEPli para koleksiyoncusu Esat Kaplan dövizini bozdurmayanlara tepki göstererek, doların turşusunu kurdu. ABD'ye verilecek en büyük cezanın dolar bozdurmak olduğunu söyleyen Kaplan, "Doların turşusunu mu kuracaksınız" diyerek, ülke ekonomisine destek amacıyla herkesin dövizini bozdurmasını istedi.

Abone ol

Gaziantep Devri Para Müzesi işletmecisi Esat Kaplan, döviz kurlarındaki dalgalanma sonrası euro ve dolarını bozdurmayanlara tepki gösterdi. Kaplan, müzesindeki dolarların turşusunu kurarak, herkese dövizlerini bozdurması çağrısında bulundu. Kaplan, "Doların turşusunu mu kuracaksınız" diyerek, ülke ekonomisine destek amacıyla herkesin dövizini bozdurmasını istedi.

"ABD'YE VERİLECEK EN BÜYÜK CEZA DOLARINI KULLANMAMAKTIR"
Esat Kaplan, doların sadece Türkiye'de değil tüm dünyada tepki aldığını belirterek, "Dolar dünya parası olmamalıdır. Türk milleti olarak inşallah bunu başaracağız. Ben de dolarını bozmayan vatandaşlara sesleniyorum, siz de dövizinizi bozdurun, ülkemizin parasına yönelin, üretimimize sahip çıkalım. Doların turşusunu kurarak, elinde döviz bulunanlara 'hemen gidin en yakın bankada dolarınızı bozdurun' diyorum. Çünkü elde tutulan her para ait olduğu ülke için kazançtır. Dolara ve ABD'ye verilebilecek en büyük ceza, en büyük gözdağı dolarını bozdurup, kullanmamaktır. Hep beraber ülkemizin ekonomisini güçlendirelim. Buraya gelen gençlerimize ziyaretçilerimize anlatıyoruz. 'Elinizdeki dövizleri bozdurun' diyoruz. Gençlerimiz bu konuda çok duyarlı" diye konuştu.