BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,26
ALTIN 2.325,14
HABER /  SPOR  /  GALATASARAY

Mustafa Kapı kadro dışı bırakıldı! Galatasaray'dan bomba açıklama

Galatasaray'da 17 yaşındaki Mustafa Kapı, sözleşme uzatılması için kendisine sunulan tüm yapıcı önerileri red etmesinden dolayı kadro dışı bırakıldı.

Abone ol

Galatasaray Kulübü, altyapı oyuncularından Mustafa Kapı'nın kadro dışı bırakıldığını açıkladı. Bu gelişme üzerine kadro dışı bırakılan 17 yaşındaki oyuncunun, kariyerine yurt dışında devam etmek için bu kararı aldığı ortaya çıktı.

Tüm önerileri reddedi
Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, Mustafa Kapı'ya sözleşmesinin uzatılması için sundukları tüm önerilerin reddedildiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi: "Son 3 yılı yatılı olmak üzere 2014 yılından bu yana Galatasaray Futbol Akademisi bünyesinde, yetişmesi için emek ve değer verilen Mustafa Kapı, sözleşme uzatılması için kendisine sunulan tüm yapıcı önerileri red ettiğinden, kadro dışı bırakılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

A takım ile antrenmanlara çıkan 17 yaşındaki Mustafa Kapı, bu sezon tamamı Spor Toto Gelişim Elit 19 Yaş Altı Ligi'nde olmak üzere 16 karşılaşmada forma giydi.

Galatasaray'da forma giyen en genç oyuncu
Mustafa Kapı, sarı-kırmızılı takımla Süper Lig'de forma giyen en genç oyuncu unvanının sahibi. Geçen sezonun 17. haftasında Demir Grup Sivasspor ile yapılan maçın uzatma bölümünde oyuna dahil edilen Mustafa, yaş olarak 16 yıl 4 ay 15 günle Galatasaray tarihinin Süper Lig'de forma giyen en genç futbolcu olmuştu.



Bu ünvanı Emre'nin elinden aldı

Mustafa bu unvanı, 16 yıl 8 ay 10 günle Galatasaray'da forma giyen Emre Belözoğlu'ndan almıştı. 1996-1997 sezonunun 33. haftasındaki MKE Ankaragücü maçında oyuna dahil olan Emre Belözoğlu, uzun süredir bu unvanın sahibiydi.



14 yaşında hazırlık maçında forma giydi

Futbola 11 yaşında Denizlispor'da başlayan 2002 doğumlu Mustafa Kapı, 12 yaşındayken Galatasaray'ın altyapısına geçti. Sarı-kırmızılı ekipte gelişim liglerinde forma giyen Mustafa, gösterdiği performansla altyapı sorumlusu olan Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in beğenisini kazandı.



70'in üzerinde gole imza attı

Riekerink'in 2016'da Mustafa Denizli sonrası A takım teknik direktörlüğüne getirilmesinin ardından Mustafa Kapı, 14 yaşındayken 8 Ekim 2016'da Bulgaristan'ın Levski Sofya takımıyla oynanan hazırlık maçında süre almıştı. Sarı-kırmızılı takımın altyapısında ve milli takımın farklı yaş kategorilerinde yaklaşık 200 maçta forma giyen orta saha oyuncusu, 70'in üzerinde gole imza attı.