BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  SPOR

Galatasaray Songu bırakmıyor

Sezon sonunda sözleşmesi biten Kamerunlu’ya yeni teklif yapılacak.

Abone ol

Yıllığı 1 milyon 390 bin Euro olan tecrübeli oyuncuya yıllık 1 milyon Euro önerilecek. Bu teklife sıcak bakan Song ile 2 yıllık daha anlaşma yapılacak.

G.SARAY yönetimi, milli arada gelecek sezonların planlamasını yapıyor. İlk etapta ise sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Rigobert Song’a yeni bir teklif sunmaya hazırlanıyor. Şu anda Kamerun Milli Takımı’nda olan Song ile dönüşünde masaya oturulması planlanıyor. Kulübede fazla alternatifi bulunmayan ve defansın sigortası olan 31 yaşındaki Kamerunlu için yönetimin planı ise şöyle: Song, yıllık 1 milyon 390 bin Euro alıyor. Sezon sonunda mukavelesi bitiyor. Yönetim, yıllığını 1 milyon Euro’ya çekip 2 yıllık daha sözleşme teklif edecek. Sarı-kırmızılı takımda mutlu olan ve ayrılmaya pek sıcak bakmayan Song’un ise indirime rağmen teklife “Evet” demesi ve yeniden nikah yapması bekleniyor.

‘ÇOK MUTLUYUM’

Geçen sezon teknik direktör Eric Gerets’le G.Antepspor maçında tartışmasının ardından kadro dışı kalan ve bu durumun yanlış anlaşıldığını ifade eden Song, daha önce kalıp kalmayacağıyla ilgili sorular için “Ben şu anda sadece takımın başarısını düşünüyorum. Zamanı geldiğinde değerlendiririz. Ben burada mutluyum. Yönetimden görüşme talebi olursa oturur konuşuruz” şeklinde yönetime yeşil ışık yakmıştı.

KALLİ’NİN GÖZDESİ

SONG’un bu sezonki performansı ise teknik direktör Kalli’nin vazgeçilmezlerinden olduğunu gösteriyor. Alman teknik adam geride kalan 12 maçtaki tüm karşılaşmalarda sürekli 11 değişimine giderken değiştirmediği bir isim vardı o da; Song’tu. Kamerunlu oyuncu, 12 lig maçının 12’sinde de ilk 11’de sahaya çıktı. Tam bir istikrar abidesi olan Kamerunlu’nun Servet’le uyumu da yönetimi yeni teklif sunmaya yöneltti. Song’un ocak ayındaki Afrika Kupası nedeniyle takımdan bir süre ayrı kalacak olması ise teknik heyeti şimdiden düşündürmeye başladı. Song’un yanı sıra Servet de Feldkamp’ın vazgeçemediği oyuncular arasındaydı. Servet de 12 lig maçının 11’inde görev yaptı, birinde ise sakat olduğu için forma giyemedi. G.Saray’da Kalli’nin diğer gözdeleri ise 10 maçta forma giyen kaleci Orkun ve Ümit Karan’dı.