BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  SPOR

Galatasaray finale hazır

Fenerbahçe'nin ardından Galatasaray'da haftayı kayıpsız atlattı. Şampiyonluk düğümü bu hafta sonu çözülecek.

Abone ol

Galatasaray mutlak 3 puana ihtiyacı olduğu maçı çok zorlanmadan kazandı. Daha maçın başında Kerim'in kendi kalesine attığı golle galip duruma geçen Galatasaray maçın sonuna kadar baskısını sürdürdü ve sahadan 3 golle 3 puanı alarak ayrıldı...,

BELEDİYE: 0-3 :G.SARAY

Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Selçuk Dereli, Muharrem Yılmaz, Mustafa Sönmez

İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Hasagiç, Murat, Efe, Tjikuzu, Necati, Erman, İbrahim, İlhan, Cesario, Kerim, Volkan

Galatasaray: Aykut, Emre, Barış, Lincoln, Mehmet Topal, Ayhan, Hakan Balta, Sabri, Arda, Servet, Ümit.

MAÇTAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya İ.B. Belediye başladı... İki ekibe de başarılar...

2. dakika. Belediye atağında ceza sahasına inen topa Emre ters bir kafa vuruşu yaptı. Meşin yuvarlak kalenin üzerinden kornere çıktı.

3. dakika. G.Saray golü buldu. Sağ kanattan gelişen atakta Lincoln topla ceza sahasına sokulup yerden kale sahasına ortasını yaptı. Arda'dan önce araya giren Kerim ters bir vuruşla meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi.

G.Saray, Kerim'in kendi kalesine attığı golle Belediye karşısında 1-0'lık üstünlüğü yakaladı.

8. dakika. G.Saray orta sahada baskı yaparak Belediye'nin kendi sahasından kolay çıkmasına izin vermiyor.

15. dakika. Maçta tempo düştü. Golden sonraki dakikalar orta saha mücadelesi şeklinde geride kaldı.

18. dakika. G.Saray atağı sol kanattan etkili gelişti. Arda, Ümit Karan ile duvar pası yaparak ceza sahasına sokuldu. Kerim son anda araya girerek tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

20. dakika. G.Saray 2. gole çok yaklaştı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Arda, sıfırdan kale sahasına pasını çıkarttı. Tjikuzu, ön direkte ayak koyarak topu kornere çeldi. Arkasında Ümit Karan boş pozisyonda top bekliyordu.

24. dakika. G.Saray'ın Belediye karşısında 1-0'lık üstünlüğü sürüyor. Sarı-Kırmızılı ekip orta sahada yaptığı presle rakibinin kendi sahasından çıkmasına izin vermiyor. 

30. dakika. G.Saray Ümit Karan ile gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Arda ceza sahasına ortasını yaptı. Ümit Karan arka direkte boş pozisyonda topun gelişine istediği vuruşu yapamadı.Meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

36. dakika. Lincoln topu pasıyla Ümit Karan'ı gördü. Karan, rakip ceza sahası önünde kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Meşin yuvarlak farklı şekilde üstten auta çıktı.

40. dakika. Maçta ilk yarı için son 5 dakikaya girildi. G.Saray atağı bu anda hızlı gelişti. Sol kanattan ceza sahasına sokulan Lincoln, Ümit Karan'a pasını çıkarttı. Karan'ın dokundu meşin yuvarlak Kaleci Hasagiç'in ellerinde kaldı.

45. dakika. Karşılaşmada ilk yarı için normal süre tamamlandı... Hakem uzatma süresi olarak 1 dakika ekledi.

Uzatmada başka gol olmadı. G.Saray, ilk 45 dakikayı Belediy karşısında 1-0 önde kapattı.

MAÇIN İKİNCİ YARISI

2. yarıya G.Saray başladı.

48. dakika.
G.Saray atağı sol kanattan etkili gelişti. Sıfıra inen Arda yerden kale sahasına pasını çıkarttı. Belediye savunmasında Murat, Ümit Karan'ın önünde kademeye girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

53. dakika. G.Saray'da mecburi değişiklik. Sakatlanan Ümit Karan yerini Hakan Şükür'e bıraktı.

56. dakika. Maçta tempo G.Saray'ın istediği gibi devam ediyor. Sarı-Kırmızılı ekip sağ kanattan Belediye kalesine Barış ile yüklendi. Bu futbolcu ceza sahasına girmeden şutunu attı. Top ters taraftan direğin yanından auta çıktı.

58. dakika. G.Saray Lincoln ile 2. gole çok yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta Arda yerden ceza sahasına pasını verdi. Lincoln uygun durumda köşeyi görmek istedi. Brezilyalı futbolcunun kötü vurduğu top kalenin üzerinden auta çıktı.

60. dakika. Belediye'de İbrahim Akın yerini Serkan'a, Necati'te yerini Adriano'ya bıraktı.

61. dakika. G.Saray 2. golü Lincoln ile buldu. Hızlı gelişen atakta Barış Özbek ceza sahası önündeki Hakan Şükür'e pasını çıkarttı. Hakan topu pasıyla Lincoln'ü gördü. Ceza sahasına giren Sambacı istediği gibi vuramadı. Hasagiç bu pozisyonda sağına yattı. Lincoln'ün istediği gibi vuramadığı meşin yuvarlak kalecinin solundan Belediye ağlarına gitti..

G.Saray, Lincoln'ün golüyle Belediye karşısında skoru 2-0 yaptı.

62. dakika
. Belediye'de İlhan yerini Aydın'a bıraktı.

64. dakika. G.Saray'da Hakan Şükür sarı kart gören isim oldu.

66. dakika. G.Saray 3. gole Hakan Şükür ile yaklaştı. Hızlı gelişen atakta ceza sahasına sokulan Lincoln ara pasını Şükür'e bıraktı. Kaleci ile karşı karşıya kalan H.Şükür topu kalecinin üzerine vurdu. Hasagiç kapanarak 3. gole izin vermedi.

68. dakika. Belediye atağı sağ kanattan etkili gelişti. Ara pasıyla ceza sahasına giren Aydın, arka direkte bomboş pozisyonda pas bekleyen Adriano'yu düşündü. Kötü ortada meşin yuvarlak taça kadar çıktı.

69. dakika. G.Saray'da Barış Özbek, Belediye'de Tjikuzu sarı kart gördüler.

71. dakika. Belediye Aydın ile gole yaklaştı. Ceza sahası dışından topla buluşan genç oyuncu kaleyi gördüğü anda sert vurdu. Ağlara gitmekte olan topu Aykut harika uzanarak kornere çeldi.

72. dakika. G.Saray'da Ayhan Akman yerini Mehmet Güven'e bıraktı.

75. dakika. Karşılaşmada son 15 dakikaya girildi. G.Saray'ın Belediye karşısında 2-0'lık üstünlüğü sürüyor.

76. dakika. Belediye'de Efe sarı kart gördü.

80. dakika. Maçta son dakikalara girildi. G.Saray zor geçmesini beklediği Belediye karşılaşmasında 2-0 gibi net bir skorla galibiyete yakın taraf.

86. dakika. G.Saray'da Lincoln yerini Volkan'a bıraktı.

89. dakika. G.Saray'da Hakan Balta sarı kart gördü.

90. dakika. Karşılaşmada normal süre tamamlandı. Hakem uzatma süresi olarak 3 dakika gösterdi.

90+2. dakika. G.Saray 3. golü Hakan Şükür ile buldu. Sağ kanattan gelişen atakta  ceza sahası içinde topla buluşa Şükür, köşeye plase vuruşunu yaptı. Hasagiç'in çıkartamadığı top ağlarla buluştu.

G.Saray Hakan Şükür'ün golüyle Belediye karşısında skoru 3-0 yaptı.

Uzatmalarda başka gol olmadı. G.Saray, İ.B.Belediye'yi 3-0 mağlup ederek puanını 70 yaptı. Sarı-Kırmızılı ekip averajla ikinciliğini sürdürdü.