BIST 9.493
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.487,49

Galatasaray Fenerbahçe’yi 19 yıldır, biz Batı’yı 300 yıldır yenemiyoruz...

Bu galibiyet öylesine 'önemliymiş' ki Galatasaraylılar için “Yeter ki Fenerbahçe’yi yenelim, şampiyon olmasak da olur” cümleleri sıkça konuşulan muhabbetler arasında!

Türkiye halkının en az 3/2'sini, önümüzdeki hafta sonu yapılacak bir spor etkinliğinin heyecanı sardı! Son bir haftadır bu spor etkinliğinin sonucu hakkında tahminlerde bulunuyor, kimin kimi yeneceği veya yenemeyeceği, oyun taktikleri ve sporcular üzerine sohbetler ediliyor, yazılar yazılıyor!

Hemen tahmin ettiğiniz gibi Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımlarının Kadıköy’de yapacakları maçtan bahsediyorum. Galatasaray son 19 yıldır Fenerbahçe’yi Kadıköy’de oynanan maçlarda mağlup edemiyormuş! Fenerbahçeliler bu durumun oluşturduğu psikolojik hava içerisinde Galatasaraylı taraftarlarla yıllardır alay ediyorlarmış!

Galatasaraylılar ise artık durumu 'kanıksamış' bir halde başlarına gelecek olan mağlubiyeti 'boynu bükük' bekliyorlarmış her yıl!

Fenerbahçe’nin mağlup olmadığı her yıl psikolojik 'üstünlüğünü' artırırken Galatasaray’ın alacağı bir galibiyet çok şeyleri değiştirmeye gebeymiş… Bu galibiyet öylesine 'önemliymiş' ki Galatasaraylılar için “Yeter ki Fenerbahçe’yi yenelim, şampiyon olmasak da olur” cümleleri sıkça konuşulan muhabbetler arasında!

Galatasaray takımının alacağı bir galibiyet çok şeyleri değiştirecekmiş!

Galatasaray taraftarları ezilmişlik ve mağlup olmanın getirdiği psikolojik baskıdan kurtulacaklarmış her şeyden önce! Tüm dünya bu başarıyı konuşacak, Galatasaray’ın başarısı haberlere konu olacakmış!

Galatasaray taraftarları Fenerbahçeli taraftarlara karşı daha bir özgüvenli olurken takım olarak Galatasaray’da adeta şaha kalkacakmış!

Galatasaraylı yöneticiler her yerde göğsü dik dolaşacak, takımlarıyla gurur duyacakmış! Ve daha neler neler…!

Futbolla hiç alakam olmamasına karşın bu cümleleri art arda sıralıyor olmamın sebebi; toplumun 3/2’sinin ilgi ve merak ile dikkat kesilmiş olduğu bir maçın sonuçlarının ve dahi oynanacak olmasının ne kadar sözüm ona ehemmiyet bilinci ile takip ediliyor olmasıdır.

Derbi olarak nitelendirilen bu iki futbol kulübünün gerçekleşecek müsabaka üzerinden örneklemi ülke olarak; birincisi pür melalimizin ne hüviyette cereyan ettiğini anlatabilmek, ikincisi bu örneklem üzerinden 'rakip mukayesesi' yardımı ile ülkemizin duçar kaldığı ve yaşamış olduğu sürecin belki daha kolay anlaşılır ve ihata edilir düşüncesi ile kaleme almaya çalıştım.

Galatasaray’ın Fenerbahçe karşısında 19 yıldır yaşadığı yenilmişlik psikolojisini aslında biz son 300 yıldır Batı karşısında yaşıyoruz! Üç asırdır Batı karşısında hem sahada hem masada yenile yenile üç kıtada milyonlarca kilometre kare topraktan Anadolu’ya sıkıştık kaldık.

Batı karşısında yaşadığımız 300 yıllık galip gelememe, mağlup olma psikolojisi insanımıza öylesine sirayet etti ki Batı karşısında hep ‘el pençe’ divan duran pozlar verdik!

Sürekli olarak bir şeyler istedik ve onlar ne verirse onunla yetinme yoluna gittik!

Acziyetimizi ve yenilgimizi kabullendik! Aşağılanmışlık psikolojisi içerisinde sesimizi yükseltemedik!

Batı ise kazandığı psikolojik üstünlükle adımızı “hasta adam” olarak lanse etti ve bizi hep bir şamar oğlanı olarak gördü! 

Erdoğan'ın yıllardır nakış nakış örmeye çalıştığı siyasi hamleler ile dik duruş göstermeye başladığımız diplomatik zeminden sonra şimdi elimize tarihi bir fırsat daha geçti.

Hep süper güçlerin oynadığı ve kazandığı oyuna biz de dâhil olduk. Ve en önemlisi de kazanmak üzereyiz.

Bugün yarın şanlı bayrağımızı Afrin’de dalgalanırken görmek hiçte uzak bir ihtimal değil. İnşallah en kısa zamanda bu manzarayı da görerek zaferimizi tüm dünyaya ilan edeceğiz.

Ve bu muzafferiyet; kazanmanın da ötesinde çok şeyler ifade ediyor Türkiye için. Her şeyden önce 300 yıldır yaşadığımız hezimet ve kaybetme psikolojisinden kurtulacağız. Kendimize olan güveni tekrar kazanacak ve kendi gücümüzün farkına varacağız.

Uyuyan dev uyanacak artık. Benliğinin ve kapasitesinin farkına varacak.

Türkiye’nin kazanacağı bu zafer dünyanın geri kalanında ezilmiş halklara da rehber olacak ve onlara kendi galibiyetleri için cesaret verecektir. Ülkemizin yöneticileri yaptıkları yurt dışı ziyaretlerde daha bir başka karşılanacak ve ihtimam göreceklerdir.

Afrin, bu milletin ve dünya milletlerinin makûs talihini yenme noktasında bir mihenk taşı olma hüviyetindedir.

Lakin gelin görün ki bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı kadar ilgi görmemekte, bazı kesimler tarafından hor görülmekte, amacından saptırılmaya çalışılmaktadır!

Korkunun ecele bir faydası olmadığı gibi bu gayretlerde beyhude. Milletinin desteğini ve duasını arkasına alan Türk ordusu inşallah en kısa zamanda zaferini tüm dünyaya ilan edecektir.

Gayri gerisini onlar düşünsün…

SOSYAL MEDYA TAKİP 

twitter.com/msbeser

facebook.com/msbeser