BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.412,11
HABER /  GÜNCEL  /  EMLAK

Galataport'ta süre doluyor

Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Salıpazarı Liman Sahası'nın 30 yıl süreyle "işletme hakkı verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde teklif verme süresi bugün sona eriyor.

Abone ol

Daha önce "Galataport" adıyla ihaleye çıkılan Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ'ye ait Salıpazarı Liman Sahası'nın 30 yıl süreyle "işletme hakkı verilmesi" yöntemiyle özelleştirilmesinde teklif verme süresi bugün sona eriyor.

Pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek, geçici teminatı 20 milyon dolar, doküman bedeli ise 20 bin lira belirlenen ihaleye, yalnızca tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilecek. İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Limanı, 2011 yılındaki 627 bin 897'yi aşan yolcu ve 420 gemi sayısı ile Akdeniz'in en uğrak 10 kruvaziyer limanından biri konumunda bulunuyor. Limanın yolcu bazındaki pazar payı yüzde 26'ya karşılık geliyor.

İstanbul'da tek

İstanbul'un faaliyet halindeki tek kruvaziyer limanı olma özelliğine sahip Salıpazarı Limanı, tarihi yarımada, Beyoğlu ve Galata Kulesi gibi turistik ve sosyal-kültürel merkezlere yakınlığı nedeniyle turistler tarafından tercih ediliyor. Liman bu özellikleri nedeniyle dünyanın en önemli kruvaziyerlerinin uğrak durakları arasında bulunuyor. Salıpazarı Liman Sahası için ilk ihale 2005 yılında yapıldı. "Yapişlet- devret" modeli çerçevesinde 49 yıllık işletme hakkını kapsayan ihalede en yüksek teklifi, 3 milyar 538 milyon 449 bin 233 euro ile Royal Caribbean Cruises Ltd'nin önderliğindeki konsorsiyum vermişti. İhale Danıştay tarafından iptal edilmişti.