BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
POLİTİKA

G-20'nin esrarengiz görüntüsünün sırrı çözüldü

Obama-Putin görüşmesi sırasında kameraların önüne geçen adamın sırrı çözüldü. Beyaz Saray'ın özel asistanı olan Duncan Teater Rus televizyonunun görüntü aldığını görünce araya girip dudaklarının okunmasını engellemeye çalışmış

Obama ve Putin görüşürken, lobideki bir kişi kameraya bakarak iki lidere doğru, geri geri yürüyüp yaklaştı. Sonra durup kameraya bakmaya devam etti.


Bu görüntüler sosyal medyada çok tartışıldı. Bazı yorumcular esrarengiz şahsın Obama ve Putin'i "çaktırmadan dinlemeye çalıştığını" iddia etti. Başkalarına göre adam arkasına Obama ve Putin'i alıp "selfie" çekecekti fakat kameranın başka yöne dönmediğini görünce bundan vazgeçmişti.


Bu tezler sonunda yalanlandı. Aslında bu şahıs, Beyaz Saray'da özel asistan olarak görev yapan, heyetin kıdemli üyelerinden Duncan Teater'dan başkası değildi. Teater, Obama-Putin özel görüşmesi sırasında Rus televizyonunun görüntü aldığını görünce araya girip liderlerin dudaklarının okunmasını engellemeye çalışmıştı. Ama yanlış yerde durduğu için bunu başaramamıştı.

Sitene Ekle
Etiketler