BIST 9.525
DOLAR 32,70
EURO 34,77
ALTIN 2.521,13
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Freni patlayan tırda, sıkışıp kaldı

TEM Otoyolu'nda park etmeye çalışan bir tırın freni patladı. Kontrolü kaybeden tır şoförü, bir başka tıra çarptı.

Abone ol

TEM Otoyolu üzerindeki parka girmek isteyen TIR'ın freni patladı. TIR'ı durduramayan sürücü Sabri Çelik, önünde giden bir kamyon ile TIR'a arkadan çarptı. Sürücü kabininde sıkışan Sabri Çelik, itfaiye tarafından 2 saat süren çalışmanın ardından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Kaza, saat 06.00 sıralarında TEM Otoyolu Avcılar mevkiindeki bir parkın girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Sabri Çelik yönetimindeki 34 ZE 158 plakalı beton direk yüklü TIR'ı freni park girişinde patladı. Tonlarca ağırlık taşıyan TIR'ı bir türlü durdurmayı başaramayan Çelik, önünde seyir halindeki Hasan Kızılyalı (40)'nın kullandığı seramik yüklü 26 NU 519 plakalı TIR ile onun yanındaki 54 YH 077 plakalı kamyona çarparak durdu. Kabinde sıkışan Sabri Çelik'i kurtarmak için olay yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

2 saatte kurtarıldı

Sağlıkçılar belden altı sıkışan Çelik'in boynuna boyunduruk takarak omuriliğinin zedelenmesini önledi. Damar yolu da açılan Çelik'i kurtarmak için itfaiye ekipleri çalışmalara başladı. Son anda direksiyonun sıkıştırmasını engellemek için kendisini yana atan Çelik, sabır içinde itfaiyenin kendisini çıkarmasını bekledi. Olay yerine gelen kurtarıcının yoğun çalışması sonucu, yaklaşık 2 saat süren çalışma sonunda Çelik sıkıştığı yerden çıkartıldı. Çelik, ambulansla Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Sağlık ekipleri yaralının hayati tehlikesinin olmadığını belirtti. Polis de olay yerinde incelemelerde bulunarak kaza ile ilgili soruşturma başlattı.