BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  DÜNYA

Fransa'dan koronavirüs tedbirlerine sıklaştırma: Açık alanda yemek ve sigara yasak

FRANSA, Ağustos ayında artan koronavirüs vakaları sonrası ek tedbirler aldı. Paris'te bugünden itibaren maske zorunluluğu getirilirken '11 yaşından altındaki çocukların maske takmasına gerek yok' denmesi dikkat çekti. Ayrıca kamuya açık alanlarda sigara ve yemek yemek için maske çıkarmak ceza sebebi olarak belirtildi.

Abone ol

Fransa’nın başkenti Paris’te 28 Ağustos’tan itibaren sokağa çıkan herkesin maske takmasına zorunluluk getirildi. Paris polisinden bugün yapılan açıklamada sokakta spor yapan ve bisiklete binenlerin maske takmasında zorunluluk olmadığını belirtildi.

"11 yaşın altındaki çocukların maske takmasına gerek yok"

Belediye meclisi, sokağa çıkanların kamuya açık alanlarda sigara içmek için veya yemek yemek için maskelerini çıkarmalarının yasak olduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, polisin böyle bir durumda kendi kararını alacağı ve bu kişileri uyarıp ceza kesebileceği belirtildi. 

Fransa’da resmi verilere göre son 24 saat içerisinde 6.111 insanda koronavirüs tespit edildi. Önceki gün Fransa genelinde yaklaşık 5 bin yeni vaka tespit edilmişti. Ülkede Ağustos ayından beri vaka sayısındaki artış sürüyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Marmaris'te gündüz plajlardaki 'eğlence' akşam caddede devam ediyor
Foto Galeri Marmaris'te gündüz plajlardaki 'eğlence' akşam caddede devam ediyor Galeriye Gözat