BIST 10.248
DOLAR 32,24
EURO 34,74
ALTIN 2.393,98
HABER /  GÜNCEL

Fransa'da İslamcı zanlılara yeni baskın

Fransız polisi ülkenin güney ve güneybatısındaki kentlerde İslamcı zanlılara yönelik olarak düzenlediği son operasyonlarda en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

Abone ol

Fransız güvenlik birimleri, ülkenin güney ve güneybatıdaki Marsilya, Carpentras, Valence, Pau ile diğer bazı yörelerde İslamcı zanlılara yönelik olarak düzenlediği son operasyonlarda en az 10 kişiyi gözaltına aldı.

Ayrıca Belçika sınırına yakın Roubaix'de de bir baskın düzenlendiği bildirildi. Polis, son operasyonlarla Muhammed Merah'ın Toulouse ve Montauban kentlerinde giriştiği katliam arasında ilişki kurmuyor.

Geçen hafta gözaltına alınan 13 kişi terör eylemleriyle ilişkili olmakla suçlanıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Toulouse kentinde Muhammed Merah'ın giriştiği katliam ardından radikal görüşlü İslamcıların üzerine gidileceğini taahhüt etmişti.

Pazartesi günü de Fransız İçişleri Bakanlığı radikal İslamcılara yönelik operasyonlar çerçevesinde, 5 imamın sınır dışı edildiğini duyurmuştu.

İç istihbarat kurumu DCRI'nin örgütlediği son operasyonlar, Raid ve GIPN komandolarınca yürütüldü.

Bir polis yetkilisi "Gözaltına alınanlar Muhammed Merah benzeri kişiler. Toplumdan soyutlanmış, kendi kendilerine radikalleşmiş insanlar." dedi.

Ülkede geçtiğimiz günlerde de, faaliyetleri yasaklanan radikal görüşlü "Forsane Alizza" grubuyla ilişkili oldukları düşünülen kişilere yönelik operasyonlar düzenlenmişti.

Bu yılki cumhurbaşkanlığı seçimi için yürütülen kampanyada, güvenlik konusu en önemli konulardan biri haline geldi. Son kamuoyu yoklamaları Nicolas Sarkozy ile başlıca rakibi François Hollande'ın 22 Nisan'daki ilk tur için başabaş gittiğini gösteriyor.