BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Fransa silahlı saldırganı arıyor

Fransız polisi, başkent Paris'te iki ayrı noktada Liberation gazetesi ve Societe Generale bankasına ateş açan saldırganı yakalamak için operasyonunu sürdürüyor.

Abone ol

Fransız polisi, başkent Paris'te iki ayrı noktada Liberation gazetesi ve Societe Generale bankasına ateş açan saldırganı yakalamak için operasyonunu sürdürüyor.

Düzenlenen saldırılarda Liberation gazetesinde çalışan bir fotoğrafçı ciddi şekilde yaralandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen fotoğrafı bugün tüm gazetelerde yer alan saldırganın yakalanması için tüm kaynakların seferber edildiğini söyledi.

Liberation gazetesi bugün, 'Silahını çıkardı ve iki el ateş etti' manşetiyle yayınlandı. Gazete iç sayfalarında da 23 yaşındaki fotoğrafçının sırtından iki kez iri saçmalarla vurulduğu saldırının ayrıntılarına yer verdi.

Gazete binasının resepsiyonunda çalışan görevliler, saldırganın silahını üçüncü kez ateşlemeye çalıştığını ancak silahın tutukluk yaptığını belirttiler ve bunun belki de ölümden kurtulmalarını sağladığını anlattılar.

"Hapisten yeni çıktım"

Saldırının ardından şüpheli kişi ilerleyen saatlerde Paris'in La Defence bölgesinde görüldü. Bir otomobili gasp eden saldırgan sürücüyü kendisini Champs Elysee'ye götürmeye zorladı.

Otomobilin sürücüsü, ifadesinde saldırganın "Hapisten yeni çıktım" dediğini söyledi. Polis, gasp edilen otomobilde DNA incelemesi yaparak saldırganın kimliğini belirlemeye çalışacak.

Polis helikopterleri bölgeye sevk edilirken şüpheli kişi polisin elinden kaçmayı başardı.

Paris'teki büyük haber ajansı ve gazetelerin binaları önüne silahlı güvenlik güçleri yerleştirildi.

Yetkililer, ellerinde saldırganın net fotoğraflarının bulunduğunu belirterek ve bu kişiyi tanıyan birisinin çıkacağından umutlu olduklarını ifade ediyorlar.

2012 saldırısını hatırlattı

Bu saldırı 2012'de meydana gelen bir başka saldırıyı akıllara getirdi. Muhammed Merah adlı saldırgan, 10 gün boyunca süren kovalamaca sırasında yedi kişiyi öldürmüştü.

Polis Toulouse kentinde üç ayrı saldırıda yedi kişiyi öldüren zanlıyı evinde sıkıştırmış, çıkan çatışmada Muhammed Merah öldürülmüştü.

El Kaide militanı olduğunu belirten Muhammed Merah'ın bir süre Pakistan ve Afganistan'da kaldığı ve bomba yerleştirmekten dolayı Afganistan'da üç yıl hapis yattığı açıklanmıştı.