BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,71
ALTIN 2.411,71
HABER /  SPOR

Fransa Ligue 1'de skandal karar! Burak Yılmaz: Anneciğim bak şampiyon olduk

Ligue 1'de Angers'ı mağlup eden Lille, şampiyonluğu ilan etti. Fransa sokakları, Lille'in başarısında büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz tezahüratlarıyla inledi. Milli futbolcu şampiyonluk sevincini ailesini arayarak paylaşırken Ligue 1'de tepki çeken karara imza atıldı.

Abone ol

Fransa Birinci Futbol Ligi'nin (Ligue 1) 38. ve son haftasında milli futbolcu Burak Yılmaz'ın gol attığı karşılaşmada Angers'i 2-1 mağlup eden Lille, şampiyonluğa ulaştı. Raymond Kopa Stadı'nda oynanan ligin son hafta mücadelesine lider giren Lille, Angers'e konuk oldu.

Karşılaşmanın 10. dakikasında ceza sahası içinde topla buluşan Jonathan David topu filelerle buluşturdu ve Lille 1-0 öne geçti.

Burak Yılmaz, 45. dakikada penaltıdan attığı golle farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı, konuk ekibin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. Angers'de mücadelenin 90+2. dakikasında Fulgini gol kaydetti. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Lille karşılaşmayı 2-1 kazandı. Lille'de milli futbolcu Zeki Çelik 90 dakikada sahada kalırken, Yusuf Yazıcı 67. dakikada ve Burak Yılmaz da 82. dakika oyundan çıktı.

Tarihteki 4'üncü şampiyonluk
Bu sonuçla ligi 83 puanla lider tamamlayan Lille, 10 yıl sonra yeniden şampiyonluğa ulaştı. Kuzey ekibi, tarihinin ise 4. şampiyonluğunu elde etti.

En skorer Burak Yılmaz
Ligde bu sezon çıktığı 28 maçta 16 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımının en skorer oyuncusu oldu. Yusuf Yazıcı'nın 32 karşılaşmada 7 ve Zeki Çelik'in 29 maçta 3 golü bulunuyor. Lille'in en yakın takipçisi Paris Saint-Germain (PSG) deplasmanda Brest'i 2-0 yenmesine rağmen ligi 82 puanla ikinci sırada tamamladı.

Ligue 1'den skandal karar: Şampiyonluğu kaybeden Paris Saint Germain'den Neymar, Mbappe, Kimpembe ve Marquinhos olmak üzere 4 futbolcunun yer aldığı ilk 11'de şampiyon Lille'de yalnızca Mandava ve Andre dahil olabildi. Burak Yılmaz'ın sezonun en iyi 11'ine dahil edilmemesi başta Lille taraftarları olmak üzere birçok kesimin tepkisiyle karşılaştı.

Fransa sokaklarında Burak Yılmaz Tezahüratları
Şampiyonluğun ardından Lille taraftarı sokaklara döküldü. Sevinç gösterilerinde bulunan taraftarlar, olağanüstü bir performans göstererek şampiyonluğun mimarlarından biri olan milli futbolcumuz Burak Yılmaz'ın adını haykırdı.

"Anneciğim şampiyon olduk valla"
Takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Burak Yılmaz, sevincini ailesiyle görüntülü görüşme yaparak paylaştı. Burak annesine, "Anne bak hocam. Anneciğim şampiyon olduk valla. Çok iyi oldu anne." dedi.

Burak Yılmaz Fransa manşetlerinde
Fransız basını ise Lille'in şampiyonluğu ile Burak Yılmaz'ın takımdaki rolüne vurgu yaptı. Le Figaro, "Burak Yılmaz, 16 golüyle şüphesiz Lille şampiyonluğunun güçlü adamlarından biri." diye yazdı. 

Sezonun en iyi golünün 3-0'lık Lens galibiyeti sırasında Yılmaz tarafından kaydedildiği aktarıldı. Burak Yılmaz'ın Lille'in "kurtarıcısı" olarak nitelendirilen haberde, Yılmaz'ın son 6 maçta 6 gol kaydettiği, Angers karşısında yine sahneye çıktığını ve penaltıyı gole çevirmesiyle takımın şampiyonluğa ulaştığı vurgulandı. 

Ankette önde
France Football internet sitesi, Burak Yılmaz'ın sezon başından itibaren vazgeçilmez olduğunun altını çizdi. Haberde, "Sezonun en iyi Lille oyuncusu sizce kim?" sorusunun yöneltilirken, Burak Yılmaz'ın yüzde 54'lük oranla önde olduğu görüldü.

France 24, Lille'in Angers karşısında 2-1'lik galibiyetle, 2011'den bu yana ilk kez şampiyon olduğunu anımsattı. Karşılaşmanın gollerinin Jonathan Davis ve Burak Yılmaz'dan geldiği belirtildi.

Türk bayrağını gururla taşıdılar
Spor gazetesi L'Equipe'in haberinde, "David ve Yılmaz'ın sayesinde Angers'i neredeyse sarsılmadan mağlup eden Lille, inanılmaz bir sezonun sonunda tarihinde dördüncü şampiyonluğunu elde etti." ifadesi kullanıldı. Burak Yılmaz ve Yusuf Yazıcı'nın şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağını gururla taşıdığı aktarılan haberde, Lille'in cesaretiyle, saha içindeki organizasyonu ve forvet hattındaki yetenekleriyle şampiyonluğa ulaştığı belirtildi.

Başarının mimarları
RMC Sport kanalının haberinde Lille'in ligde şampiyon olduğu hatırlatılarak, "Bu başarının mimarları (teknik direktör) Christophe Galtier, Burak Yılmaz ve (eski teknik direktör) Luis Campos." yorumunda bulunuldu. Haberde, Lille'in sezon içerisinde teknik direktör değiştirmesine rağmen şampiyonluğu elde ettiği kaydedildi.