BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.439,65
HABER /  EKONOMİ

Ford Trucks servisini açtı

Ford, İnönü ilçesinde Ford Trucks Tesisi'ni hizmete açtı.

Abone ol

Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç , "Kamyonun, Koç topluluğu için çok önemli bir yeri vardır" dedi.

Koç, İnönü ilçesindeki Ford Trucks Tesisi açılışında yaptığı konuşmada, Otokoç'un Türkiye'de otomotiv sektörü için önemli yeri olan bir kuruluş olduğunu belirterek, şirketin sektörün en eskisi olmasını rağmen en yenilikçisi olduğunu kaydetti.

Türk otomotiv sektörünün, Türk işçilerinin ve mühendislerinin ilerlemesinin ilk tohumlarının Otokoç 'un 1928'deki bayisiyle atıldığını ifade eden Koç, şöyle konuştu:

"Otokoç'ta 2 bin kişi çalışıyor. Şirket 65 bin araç satıyor, 3 milyar cirosuyla kiralama ve otomotiv parkende işinden 9 marka dünyasını başarıyla temsil ediyor. Otokoç, yeni strateji çerçevesinde eskiden satış hizmeti sunduğu ağır, ticari vasıtalarda artık, satış sonrası yedek parça ve ikinci el hizmetlerini de ekleyecektir. Kamyonun, Koç topluluğu için çok önemli bir yeri vardır. Bundan sonra inancım, Ford Motor Company için de kamyonun önemli bir yeri olacaktır. 2012 yılında ortağımız Ford Motor Company ile Global Kargo Anlaşması imzaladık. Bununla ilk etapta 50 ülkede dünya yollarına çıkacak Ford Motor Company logolu kamyonların bütün dizayn ve mühendislik işleri tamamen şirketimizin Türk mühendisler tarafından gerçekleştirildi."

Koç, Ford Cargo çekici 1846T'nin, dayanıklılık, güvenlik, kalite ve performans özellikleriyle müşteri beklentilerinin ötesine geçtiğini, bunu da ilk yılında uluslararası ödüllendirmeyle gösterdiğini vurguladı.

Kamyon işinde "7 kız kardeş" denilen 7 markanın konuya son derece hakim olduğuna işaret eden Koç, "Bu sektöre farklı yarışmacının girmesi kolay değil ancak yeni ürünümüz büyük beğeni kazandı" dedi.

Koç, "4S Ford Trucks Konsepti" altında yeni bir yapılanma başlattıklarını, böylece 2014 yılı sonu itibariyle kamyonla ilgili satış, servis, yedek parça, ikinci eli kapsayan işlerin tek bir çatı altında yürütüldüğü 25 Ford Trucks bayisinin faaliyet göstereceğine işaret etti.

İNÖNÜ, TAŞIMACILIK İÇİN BİR DÖNÜM NOKTASI

Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise yeni yapılanmayla Otokoç'un ilk kez kamyon servis hizmeti vermeye başladığına değinerek, Ford Trucks plazalarda müşterilerine Otokoç güvenini ve yüksek hizmet kalitesini yansıtacaklarını vurguladı.

Ford Trucks konsepti ile kamyona özel başlayan yeni yapılanmayı geleceğe yatırım olarak gördüklerini anlatan Özdemir, şöyle konuştu:

"Otokoç Eskişehir Ford Trucks Plaza'nın yer aldığı İnönü ilçesi taşımacılık için önemli bir bağlantı noktasıdır. Böylesine stratejik bir noktada faaliyete başlayan tesisimizle artık, kamyon müşterilerimize satışın yanında servis, yedek parça ve ikinci el sigorta finansman hizmetlerini Otokoç'un 85 yıllık deneyimiyle sunacağız. Önümüzdeki dönem de İstanbul'un Anadolu yakasında devralacağımız kamyon tesisimizle bu yıl bin 200 adet kamyon satışı gerçekleştirmeyi ve Ford kamyon satışlarından yüzde 20 pay almayı hedefliyoruz."

Özdemir, ağır ticari vasıta alanında Ford Trucks ve Avis'in güçlerini birleştirdiklerini ve bundan böyle kamyon kiralama hizmeti de sunmaya başladıklarını sözlerine ekledi.

Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'de yeni açılan tesisinin hayırlı olmasını diledi.

Daha sonra Koçdemir, Koç ve beraberindekiler tesisi gezdi.