BIST 9.803
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.430,60
HABER /  GÜNCEL

Foça'dan Alanya'ya uzanan şok operasyon

Foça'da düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Alanya'da bir terörist 30 kilo patlayıcı ve suikast silahlarıyla birlikte ele geçirildi.

Abone ol

Foça soruşturması Alanya'da muhtemel büyük bir felaketin önüne geçti. Emniyet Müdürü Ali Bilkay ise ele geçirilen mühimmata ilişkin, “Foça’nın 10 katı tahribata yol açabilecek nitelikte” dedi.

Foça'da askeri servis aracına yönelik bombalı saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında, Antalya'nın Alanya ilçesi kırsalında çok miktarda patlayıcı madde ile uzun namlulu silah ele geçirildi, 1 kişi gözaltına alındı. 

ALANYA KALESİNDE PKK CEPHANELİĞİ

İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, Foça ilçesinde askeri servis aracına yapılan saldırıya ilişkin soruşturma kapsamında, Toros kırsalında yapılan arazi arama çalışmalarında 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 20 el bombası ve 4 kalaşnikof piyade tüfeği ele geçirildiğini bildirdi.  uuuuuuuuu.20120908140542.jpg

Soruşturma kapsamında 1 kişi gözaltına alındı. İzmir ekibi, yanında terör örgütü üyesi 1 kişiyle birlikte Alanya Kalesi'ne çıktı. Alanya Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin de güvenlik önlemi aldığı bölgede, Süleymaniye Camii ve Ehmedek Mevkii'nde arama yapan polis ekipleri, kale surlarına yakın bir ağacın altında kazı yaptı. Polis, aramaları Antalya yolu üzerindeki kale surlarının göründüğü noktada sürdürdü. Aramada, makilik alanda gömülü halde 20 el bombası, 4 kaleşnikaf silah, bu silahlara ait 600 mermi, 11 kilo 200 gram plastik patlayıcı, 5 fünye, 5 uzaktan kumanda düzeneği ele geçirildi.

Foça'da teröristlerce 9 Ağustos perşembe günü bir askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda, 2 asker şehit olmuş, 12 kişi yaralanmıştı.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Foça’da ağustos ayında düzenlenen bombalı terör saldırısına ilişkin gözaltına alınan ve bombacılar Yunus Ç. ile Burhan B.'ye yardım ettiği iddia edilen Ş.R., Ş.R. ve K.R. kardeşler ile F.K'nin ifadeleri doğrultusunda, Toros kırsalında yeni bir hain saldırının planlandığını tespit etti. Harekete geçen ekipler, yaptıkları araştırmalarda ağaçlar arasına gizlenmiş çok miktarda patlayıcı ile 4 Kaleşnikof, 20 el bombası, 600 Kaleşnikof mermisi, elektronik uzaktan kumandalı düzenek, elektrikli fünye ile askı aparatları ele geçirdi. Olayla ilgili A.Y., K.S. ve R.E. isimli zanlılar da gözaltına alındı.

“KANDAN BESLENEN VAMPİRLER”

Olaya ilişkin açıklamada bulunan İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, ele geçirilen malzemelerin Foça’nın 10 katı bir tahribata yol açabilecek nitelikte olduğunu belirterek, “İstihbarat Terör Daire Başkanlığı Başsavcılığının direktifleri ile sıkı bir çalışmaya girdik. 2 Eylül 2012 tarihinde Şanlıurfa’da 2 teröristten biri ölü, bir yaralı olarak ele geçirildi. Foça’daki olay yeri incelemede bu teröristlerin uyuşması üzerine, bu teröristlerin irtibatta bulunduğu kişiler tespit edildi. Buna göre 3 kişi İzmir’in Bayındır ilçesinden, 2 kişi ise Şanlıurfa’dan getirildi. Bu çalışmalar neticesinde Urfa’da bulundukları sürede 3 çiftçi ölü bulundu. Onların da bu teröristler tarafından öldürüldüğü tespit edildi” dedi.


Teröristlerin Toros kırsalında sakladıkları malzemelerden yola çıkarak istihbarat edindiklerini belirten Bilkay, “Foça olayıyla ilgili 4 terörist, yardım yataklık yapanlarla birlikte 6 kişi yakalandı. Bunların bağlantılı olduğu kişiler üzerine çalışmalar devam ediyor. Şu anda İzmir’de 3 kişi gözaltında bulunuyor, 4 kişi ise tutuklandı. 1 kişi ise Urfa’da tutuklu bulunuyor. Bu ele geçirilen malzemelerin yol açabileceği tahribat Foça’nın 10 katı nitelikte. Bunlar kana susamış vampirler. Bunların fırsat buldukları her yerde eylem istekleri var ama fırsat vermemeye çalışıyoruz” diye konuştu.

KENDİLERİNİ GÖREN ÜÇ ÇİFTÇİYİ DE ÖLDÜRMÜŞLERDİ

Foça'daki hain saldırıdan önce de kendilerini gören 3 çiftçiyi deşifre olmamak için öldürdükleri belirtilen PKK'lı teröristler Burhan Bozkurt ile Yunus Çiçek, 2 Eylül günü Suriye'ye kaçarken Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçesi'nde polis takibine takıldı. Çıkan çatışmada 'Ahmet Bal' sahte kimlikli Burhan Bozkurt ölürken, Yunus Çiçek yaralı yakalandı.

Yunus Çiçek'in sorgusunda elde edilen bilgiler doğrultusunda Antalya'da operasyon yapıldı. Toros Dağları'nda gerçekleştirilen operasyonda henüz kimliği açıklanmayan 1 terörist yakalandı, 30 kilogram plastik patlayıcı ve suikast silahları ele geçirildi.