BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Finans piyasasında intiharlar çoğaldı

ABD ve İngiliz basını finans sektöründen ünlü isimlerin intiharlarıyla çalkalanıyor. Londra ve Washington'da 6 günde 3 kişi intihar etti

Abone ol

ABD ve İngiltere gibi ekonomi merkezlerinde finans sektörünün ünlü yöneticileri birer birer intihar ediyor. Krizin en derinleştiği 2008-2009 yıllarında bile yaşanmayan bu girişimler, son günlerde ardarda görülmeye başlandı.

ALTI GÜNDE ÜÇ İNTİHAR

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, Londra ve Washington'da altı günde üç kişi intihar etti. Russell Investments'ın 50 yaşındaki başekonomisti Mike Dueker, ofisinin camından atlayarak yaşamını sonlandırdı.

Düzinelerce araştırması ve yayını olan Dueker'dan önce JP Morgan'ın 39 yaşındaki yöneticisi Gabriel Magee intihar etmişti. Geçtiğimiz pazar günü ise Deutsche Bank'tan kıdemli bir üst düzey yönetici olan William Broeksmit yaşamını sonlandırdı. Russell Investments Başekonomisti Mike Dueker, Washington'daki ofisinin yakınındaki Tacoma Köprüsü'nden atladı. Polis, Dueker'in bir suça kurban gitmediğini, olayın intihar olduğu görüşünü savunuyor.

AİLELERİ DE ŞAŞKIN

Londra'da intihar eden William Broeksmit ise evinde intihar etti. Ofisinde hayata veda eden JP Morgan'dan Gabriel Magee 6 yıldır firmanın teknoloji depertmanında başkan yardımcısı olarak görev yapıyordu. Magee'nin ailesi, "Mutlu bir insandı ve uzun süreli bir kız arkadaşı vardı" açıklaması yaptı.