BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
HABER /  DÜNYA

Filistinli Hristiyan din adamı Erdoğan'a seslendi: Türkiye mesajı götürsün

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Filistinli Hristiyan din adamı Manuel Musallam, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Suriye sorununun barışçıl yollarla çözülmesi ve Türkiye'nin barış mesajını taşıyan taraf olması çağrısında bulundu.

Abone ol

Kudüs'te Adalet ve Barış için Dünya Halk Meclisi Başkanı Peder Musallam (80), Ramallah'ın kuzeyindeki Birzeit beldesinde düzenlenen programda yazdığı iki kitabını imzaladı.

Müslüman ve Hristiyan isimler ile Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer'in de katıldığı programda konuşma yapan Musallam, Türkiye'nin Filistin ve Arap ülkelerindeki çabalarından övgüyle söz etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan "Suriye sorununun barışçıl yollarla çözülmesi için çaba sarf etmesini ve Türkiye'nin barış mesajını taşıyan taraf olmasını" isteyen Musallam, "Filistin'deki Hristiyan ve Müslümanlar adına Türk halkı ve cumhurbaşkanına selam gönderiyorum." dedi.

Musallam, Kudüs'ü savunma konusunda oynadığı rol nedeniyle kendisine plaket veren Sabahattin Zaim Üniversitesi'ne de teşekkür etti.

Üniversitenin İslam ve Küresel İlişkiler Merkezi Müdürü Sami Al-Aryan da görüntülü aramayla katıldığı programda, Kudüs'ü ve kutsalları koruma konusundaki çabaları nedeniyle Musallam'a teşekkürlerini iletti.
Mescid-i Aksa'nın İmam Hatibi Şeyh İkrime Sabri de Kudüs için sarf ettiği çabalar dolayısıyla Musallam'ın tavrını övdü.

Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Demirer, ülkesinin Filistin davasını desteklediğini belirterek, Filistin halkının da zorluklar karşısında Türkiye'ye verdiği destekten övgüyle bahsetti.