BIST 9.782
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.433,04
HABER /  GÜNCEL

Filenin sultanları buraya kadar

16. Dünya Bayanlar Voleybol Şampiyonası'nda Türkiye, 2. tur (E) Grubu'ndaki 4. ve son maçında Polonya'ya 3-1 yenildi.

Abone ol

(A) Milli Takım, bu yenilgiye rağmen grubunu 3 galibiyet, 4 yenilgi, 10 puan ve averajla 4. sırada tamamlayarak, Yarı Final Grubu'nda 5-8'incilik maçları oynamaya hak kazandı.

2006 yılında yine Japonya'da yapılan bir önceki Dünya Şampiyonası'nı 10. sırada tamamlayan ay-yıldızılı ekip, Türkiye'ye bu kez daha iyi bir dereceyle dönmeyi garantilemiş oldu.

Çekişmeli başlayan karşılaşmanın ilk teknik molası 8-6 Türkiye'nin üstünlüğüyle geçildi. Polonya, takımın vazgeçilmez oyuncularından Glinka ile hücumda etkili olurken, (A) Milli Takım da Neriman ve Neslihan ile sayılar buldu. Türkiye, 2. teknik molasını da 16-15 önde geçtiği sette aradaki farkı 4'e çıkardı: (15-19) Glinka ile tekrar skorda eşitliği yakalayan Polonya, kritik anlarda Türkiye'nin savunmada yaptığı hataları iyi değerlendirdi ve setten 25-23 önde ayrıldı.

İKİNCİ SETİ ALDIK AMA

2. sete hızlı başlayan taraf Polonya oldu. Bir anda 4-1 öne geçen rakibi karşısında çabuk toparlanan (A) Milli Takım, yine de ilk teknik molaya 8-7 geride girdi. Hücumda Koczor'a Esra ile cevap veren Türkiye, blokta da Eda ile sette ilk kez öne geçti (12-13) ve 2. teknik molayı 16-13 önde tamamladı. Bu dakikadan sonra organize olmada biraz sıkıntı yaşayan (A) Milli Takım'ın hücumdaki etkisi azaldı. Bunu iyi değerlendiren Polonya eşitliği yakaladı: (19-19) Çekişmeli geçen son bölümde Neslihan ve Esra ile etkili olan Türkiye, 2. seti 26-24 önde bitirdi ve setlerde eşitliği sağladı: (1-1)

ÜÇÜNCÜ SETİ KILPAYI KAYBETTİLER

3. setin ilk bölümünde özellikle blokta etkili olan Türkiye, Neslihan'ın servis atışlarından kazandığı sayılarla bir anda farkı açtı ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Konsantrasyonu iyice düşen Polonya, savunmada açıklar verdi. Farkın 7 sayıya kadar çıktığı bu sette (8-15) Türkiye, 2. teknik molaya da 16-11 önde girdi. Averaj açısından büyük önem taşımasına rağmen aradaki sayı farkını bir türlü koruyamayan (A) Milli Takım, rakibinin eşitliği yakalamasına engel olamadı: (24-24) Polonya, geriden gelmesine rağmen seti 27-25 alarak, setlerde 2-1 öne geçti.

(A) Milli Takım'ın performansı 4. sette iyice düştü. Özellikle savunmada etkisini yitiren Türkiye, hücumda da istediği oyunu ortaya koyamayınca ilk teknik mola 8-6, ikinci teknik mola ise 16-12 Polonya'nın üstünlüğüyle geçildi. Farkı açılmasını engelleyemeyen Türkiye 6 sayı birden geriye düştü: (18-12) Bu dakikadan sonra daha mücadeleci bir oyun ortaya koyan (A) Milli Takım, farkı eritmeyi başarsa da seti 25-22 geride bitirdi ve karşılaşmadan 3-1 mağlup ayrıldı.

''ATA'' İÇİN SİYAH KURDELE

Bu arada, (A) Milli Takım oyuncuları, Büyük Önder Atatürk'ün ölüm yıl dönümü nedeniyle karşılaşmaya siyah kurdele takarak çıktılar. Yine siyah kurdele takan Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Türkiye'nin Tokyo Büyükelçisi Sermet Atacan, TVF Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Aksu ve elçilik yetkilileri de maçı tribünden takip ettiler.