BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,88
HABER /  SPOR

FIFA Türk futboluna el koydu

Federasyon Başkanı Ulusoy ile Devlet Bakanı Şahin arasındaki çekişmeye FIFA el koydu. İşte gelişmeler;

Abone ol

FIFA’nın, Türkiye Futbol Federasyonu’na (TFF) dün gönderdiği yazıda, 31 Ocak tarihinde FIFA Federasyonlar Komitesi’nin yapmış olduğu toplantıda, Türk futbolunda varolan gerilimin değerlendirildiğini ve gelişmelerin yakından izlendiğini bildirdiği açıklandı.

TFF’den yapılan açıklamaya göre, FIFA Statüleri’nin üyelerin özerkliğini öngördüğü belirtilen yazıda, Federasyonlar Komitesi’nin değerlendirilmesine ilişkin olarak Türkiye’de yaşanan gelişmelerin kastedilerek, endişelerin gerçek olduğunun belirlenmesi halinde, bu durumun federasyonların özerkliği ve tüm dünyadaki futbol federasyonlarının karar alma süreçlerini ilgilendiren 17 ve 18. maddelerinin açık ihlalleri olarak görüleceğinin kaydedildiği ifade edildi.

FIFA Başkanı Joseph S. Blatter imzasıyla gönderilen yazıda, Federasyonlar Komitesi’nin değerlendirilmesi konusunda özetle şöyle denildiği açıklandı:

"FIFA yönetiminin inisiyatif alarak, FIFA, UEFA, Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı ve TFF’yi kapsayan dörtlü toplantı önermesi, önümüzdeki haftalarda yapılacak bu toplantıda durum analizi yapılması, olası çözüm yolları sunulması ve Türk futbolu açısından ciddi sonuçlar doğmasının önüne geçilmesi karara bağlanmıştır."