BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
HABER /  GÜNCEL

Feyzioğlu açıkladı! CHP'den Cumhurbaşkanı adayı olacak mı?

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı için; ''talibim demek haddini bilmemektir ama görev verilirse kabul etmemek ise şımarıklıktır. Kapıda gözcü de oluruz, bu ülke için her mücadeleyi veririz" dedi.

Abone ol

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Karşıyaka Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen Hukuk ve Demokrasi konulu konferansta bir konuşma yaptı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Cumhuriyet devriminin kilometre taşı, 3 Mart 1924 tarihinde kabul edilen üç devrim yasasının yıldönümünde Karşıyaka Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen Hukuk ve Demokrasi konulu konferansta konuşma yaptı.

Atatürk’ün devrimlerinin kalıcı olduğunu ve bu yüzden Türk devrimi olarak anıldığını anlatan Feyzioğlu, "Ulu önderimiz devrimlerine Atatürk devrimi denmesini istemedi ve ‘ben öldükten sonra da devrimler yaşayacak siz Türk devrimi deyin’ dedi. İmparatorluğun dört köşesinde farklı yerel kültürlerden mezheplerden insanlardan vatana bağlılık yaratıldı. Hangi ırktan olursa olsun yüreği bu vatan için çarpan herkesin eşitlendiği bir tutum sergilendi. Bugün de tıpkı o yıllarda olduğu gibi 81 milyonu hukuk paydasında kucaklamalıyız" dedi.

"BU FETÖ PROJESİ, İZİN VERMEYECEĞİZ"

Katılımcıların sorularını da yanıtlayan Metin Feyzioğlu, 2019 seçimlerinde CHP’den cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili soruya şöyle yanıt verdi:

"Cumhurbaşkanlığı makamı benim için çok yüce. Ben o makamdaki kişinin bir siyasi partiye mensup olmasını doğru bulmuyorum. Cumhurbaşkanı herkesi kucaklamalı. Ben o makamı çok yukarda görüyorum. Talibim demek haddini bilmemektir ama görev verilirse kabul etmemek ise şımarıklıktır. Kapıda gözcü de oluruz, bu ülke için her mücadeleyi veririz."

Feyzioğlu, hukuk tarihinde çok sayıda hatalı karar verildiğini iddia etti. Yüksek Adalet Divanı’nın Adnan Menderes’i ve Deniz Gezmiş’in idam kararı vermesinin yüz karası olduğunu savunan Feyzioğlu, bu yanlış kararların sayılarının arttırılabileceğini söyledi.