BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15

Fettah Tamince'ye Açık Mektup

11 yıl önce Rixos Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin önderliğinde başlayan ve dünyanın dört bir yanına yayılan Rixos Otelleri dünden bugünlere tüm dünyayı saran güçlü bir otel markası olmayı ve turizm sektöründe otelcilik dünyasının hat

Ama doğduğu günden bu yana

Hiçbir insan kaçamaz kaderinden

İster korkak olsun, ister yürekli.

 Hektor, baktı çocuğuna gülümsedi

Akhalar geldi Troy'u kuşattı tam 10 yıl sürdü kuşatma.

     

11 yıl önce Rixos Otellerinin Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin önderliğinde başlayan ve dünyanın dört bir yanına yayılan Rixos Otelleri dünden bugünlere tüm dünyayı saran güçlü bir otel markası olmayı ve turizm sektöründe otelcilik dünyasının hatırı sayılır, örnek, saygın kurumu olmayı başardı. Adeta bir okul gibi birçok otel çalışanını da sektöre kazandıran marka oldu. Rixos isminin geçtiği her yerde övgü ile bahsettik, gurur duyduk, örnek gösterdik.

Rixos şanına yakışır efsaneleriyle konuşulmalıdır, şehir efsaneleriyle değil.

Ama Rixos Otellerinin Yarınları Ne Olacak?

İşte tam bu noktada Fettah Tamince’ye her zamankinden daha çok liderlik ve büyük görevler düşüyor. Büyümenin getirdiği sorumlukları ve istikrarı Rixos’a yakışır şekilde taşıyabilecek güçlü bir yapılanmayla bence yeni bir süreç başlıyor.

Otelciliğin tecrübeli ismi Tamince; en iyileri Rixos ailesine kazandıran, paylaşmaya, gelişime, yeniliklere açık olmasını bilen ki şuanda çok kritik bir transfer yaparak Magic Life Otellerinin kurucusu her şey dahil sistemi Türk otelciliğine kazandırarak hafızalara kazınan Cem Kınay’ı önemli bir pozisyonlamayla Rixos bünyesinde markadan ve operasyondan sorumlu Yönetim Kurulu üyesi olarak göreve başlattı.

     

Bu ilginç buluşmayla Rixos Otellerinde yeni bir dönem başlıyor.

Bu süreç çok ama çok önemli ve sürprizlere açık.  

Otel sayısı olarak büyümenin içerik yönetiminde de büyümeyle kuvvetlendirilmesi gerekiyor.  Marka içini doldurabildiğiniz sürece markadır, marka durmaz duramaz. Marka yöneticileri ulaşılabilir ve çözüme gidebilir olmalı. Markayı marka yapan yöneticilerinin ve ekiplerinin duruşudur. Fettah Tamince saygıyla, sevgiyle herkesten çok çalışarak Rixos kurum kültürünü yaşatan bir liderdir. Rixos bencillikle  gelişen bir kurum olmamıştır ya da Bizans entrikaları gibi bir yönetim mantalitesini benimsememiştir. Biat; evet çok çalışmaya, üretmeye, çok yorulmaya ama Rixos’a yakışanı biz olarak yapmaya…

Samanyolunda yaşamayı bırakıp Rixos Otellerinin geleceği için kardeş ya da üst düzey pozisyon ya da en alt kademe hiç fark etmez kişisel egolardan arınmış bir otelcilik anlayışıdır Rixos’a yakışan.

Fettah Tamince; farklı pozisyonlardan beşer kişiyle birebir görüşse her sorunun, sorunun ve söylenemeyenlerin cevabını zaten bulacaktır ve gereğini yapacaktır. Bence herkes haddini bilmelidir.

Yüreğimden geçenleri paylaşmak istedim çünkü Rixos’un ülkemiz turizmine ve otelciliğine kazandırdığı güç, marka değeri çok ama çok önemlidir.

Kan kaybına değil taze kana ihtiyaç vardır ve Rixos’un güçlü bir şekilde yarınlara yürümesi ve biz olması ülkemiz için çok değerlidir. Cem Kınay’ın üzerine büyük görevler düşmektedir.

İnancım şudur ki Fettah Tamince üzerine düşenden daha fazlasını ve gereğini Rixos Otelleri için, Türk turizmi için yapacaktır.

                           

Dünyaya Türk Otelcilik Anlayışını Altın Harflerle Yazdıran Adam

Vatani görevimi büyük bir onurla yaptığım Van'ın Çaldıran ilçesinde çarşı izinlerimde ismi konuşulunca heyecanlandıran, umutlandıran örnek gösterilen bir isim vardı Çaldıranlıların yüreğinde Fettah Tamince...

Çaldıranın kışı çok soğuk insanı ise çok sıcaktır. Anadolu güneşin doğduğu yer medeniyetlerin başlangıcı olmuştur. Işık doğudan yükselirmiş… İşte doğudan yükselen ışığı otelcilik anlayışı ile dünyayı saran bir isim tanımlamasının haklı gururu Fettah Tamince büyülü ve büyüleyen bir markanın kurucusu olmuş.En lüks otelleri yaptırabilir yada alabilirsiniz ki Fettah Tamince yaptırmak yada almaktan daha da önemlisi Rixos Ruhunu otellerinde yaşatmayı başarmış ve bunun en güzel örneğini de Rixos Premium Belek’te dünyaya gösteriyor ve yaşatıyor.

Gözler arasındaki farkı bilir misiniz?

Rixos  Personeli de Tıpkı Gözler Gibidir

Gözler, birlikte ağlar, birlikte güler, birlikte bakar, birlikte yaşar, birlikte uyur, birlikte uyanır, her sabah gözbebeklerinde gülümser ama asla birbirlerini görmezler. Rixos Personeli de tıpkı gözler gibidir kimse kimseyi görmez ama tüm dünyadaki Rixosların dünya vizyonundaki ekip ruhunun özü budur. Merhaba ve gülümseyen yüzleri hedefi doğrultusunda en alttan en üste hedef bazlı performans ve kariyer için proje bazlı kendini her şeyiyle misafir memnuniyetine ve mükemmelliğine adamış sadakat ve saygı ile dürüst iletişim ben değil biz diyen ve 4.500 çalışanının kararlılığı yenilikçi ve dinamik yapısı dünyadaki tüm duygulara göre ekip içi sinerjisiyle anlayan ve bu güveni misafirine hissettiren bir otelcilik anlayışıyla yoğrulan Rixos personeli misafirine nasıl hizmet ve servis sunacağını çok iyi biliyor kendisi de gerektiğinde bir misafir gibi oteline bakmasını biliyor ve bir günü misafir gibi otelinde yaşayarak hizmet etmek, bakmak ve görmek arasındaki ince çizgiyi anlayabiliyor.

Kusursuz ve örnek bir otelcilik anlayışı Rixos dan tüm dünyaya yayılıyor…

     

Biz Bir Araya Gelince Büyük Oluruz…

Özgün Türk Otelcilik Anlayışının Öncüsü

Rixos Zincirinin Tılsımı

Gözleriyle birleştiriyorlar

Her gün birbirlerine el uzatıyorlar

Dünyanın dört bir yanına yayılıyorlar

Ama yine birlikteler,

Yaptıkları işlerde lider olmayı hedefliyorlar

Hedefleri hepsi için.

Birimleri arasında sinerji var, ön yargı yok

Dürüstlük iletişimlerinin temeli

Kendilerini mükemmelliğe adamışlar

Rixos ta ben değil “Biz” var

Birde Efsaneleri…

Ve o efsane tüm dünyayı büyülemeye devam ediyor…