BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,83
ALTIN 2.416,78
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün televizyon kanalları satılıyor

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kapatılan FETÖ'ye ait 42 televizyon ve radyo TRT'ye devredildi. RTÜK bu radyo ve televizyonları ihale usulü satışa çıkaracak.

Abone ol

FETÖ'nün yayın organlarına 15 Temmuz darbe girişiminin ardından el konulmuş ve hepsi kapatılmıştı. El konulan 42 radyo ve televizyon kanalı daha sonra Kanun Hükmünde Kararname ile TRT'ye devredilmişti. Şimdi o radyo ve televizyonlar satışa çıkarılıyor.


Vakıflara televizyon ve radyo yayıncılığı yapma yetkisi verilmesini öngören torba yasa tasarının Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri sırasında CHP'liler, bu tasarının Ensar ve TÜRGEV gibi vakıfların televizyon yayını yapması için çıkarıldıklarını iddia etti.

LİSANSLARI VE TÜM MALVARLIKLARI SATILACAK

Komisyona Hükümet adına katılan Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki, düzenlemeyle sadece dini vakıfların değil tüm vakıfların radyo ve televizyon sahibi olmasının önünün açıldığını söyledi. FETÖ'ya ait 42 televizyon ve radyo kanalının her türlü mallarıyla birlikte TRT'ye devredildiğini bildiren Özhaseki, bu medya kuruluşlarının lisans hakları ile makine ve ekipmanlarının RTÜK tarafından en kısa sürede ihaleyle satışa çıkarılacağını ifade etti.

Özhaseki, bu medya kuruluşlarının durdukları yerde devlete sürekli zarar ettirdiğini, bu nedenle satışlarının gecikmeyeceğini belirtti.