BIST 9.812
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.430,87
HABER /  POLİTİKA

FETÖ'nün Genelkurmay çatı davasında ceza yağdı! İşte AK Parti'den ilk açıklama

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanıklı Genelkurmay "çatı" davasında karar açıklandı. Karara ilişkin açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Tüm darbecilere ders ve lanet olsun" ifadelerini kullandı.

Abone ol

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığı'ndaki eylemlere ilişkin, aralarında Fethullah Gülen'in de bulunduğu 13’ü firari, 176'sı tutuklu, 35'i tutuksuz 224 sanığın yargılandığı davada karar açıklandı.

141'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası

Mahkeme, aralarında Akın Öztürk'ün de bulunduğu 16 sanığa 'Anayasal düzeni ihlal', 'Cumhurbaşkanına suikast girişimi' ve 'kasten öldürmek' suçlarından 141'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Gülen'in dosyası ayrıldı

Darbe girişimine ilişkin Genelkurmay çatı davasında örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in arasında bulunduğu 13 kişinin dosyaları ayrıldı.

"Tüm darbecilere ders ve lanet olsun"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "15 Temmuz'da milletimize ve vatanımıza kast eden hainler için FETÖ çatı davasında az önce verilen cezalar, toplumda meydana gelen ağır tahribatı ve vicdanlarımızda açtıkları derin yaraları kapatmayacak olsa da bir nebze olsun rahatlatacaktır. Tüm darbecilere ders ve lanet olsun" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
23 Haziran İstanbul seçim anketleri son durum ne 14 anket şirketinin sonuçları
Foto Galeri 23 Haziran İstanbul seçim anketleri son durum ne 14 anket şirketinin sonuçları Galeriye Gözat