BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

FETÖ seçimlere operasyon mu yaptı? Dikkat çeken detaylar

FETÖ'nün İstanbul seçimlerinde devreye girdiği ve sonuçları etkilediği iddiası günledir konuşuluyor. Star gazetesi yazarı Fadime Özkan, "FETÖ bu işin neresinde?" başlıklı yazısında seçimlere dair ilginç detaylar aktardı.

Abone ol

31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul büyük bir sürprize sahne oldu. Kimilerinin "olmaz" dediği oldu, Ekrem İmamoğlu yarışı önde tamamladı. Beklenmeyen bu sonuç Star gazetesi yazarı Fadime Özkan'ı da şoke etti.

Yazar, sonuçlara olan şaşkınlığını "25 yıldır gazetecilik yapıyorum, 15 yıldır siyaset takip ediyorum ve ilk kez İstanbul’a inanmadım." sözleriyle dile getirdi. Şüphelerin üç gündür patır patır somutlaştığını savunan Özkan, yazısına şöyle devam ediyor:

Bir örgüt işi

"İnsani hata diye değerlendirilemeyecek, olur bazen diye geçiştirilemeyecek sayıda gasp yaşanmış. Yıldırım’a verilen on binlerce oy İmamoğlu’na yahut diğerlerine işlenmiş. Oy kaydırıldığını gösteren belge-bulgular, somut usulsüzlükler, kasıt olmadan yapılamayacak hatalar… Organize iş yani... Ancak örgütlü ve profesyonel bir hırsızlık/manipülasyon şebekesinin yapabileceği türden bir iş. Soru çalmakta, yetki gasp etmekte, işgal için hedeflere çöreklenip sinsice bekleyecek kabiliyette bir örgüt işi. 

Sinsice saldıran, yakalanınca karısını bile tanımayan mankurtlar

"Belki de FETÖ, seçim sandığını en kolay sızacağı yer olarak gördü ve örgütlendi. Sinsice saldıran, yakalanınca karısını bile tanımayan mankurtlar için çok da uzak ihtimal değil herhalde. " ifadelerine yer veren Özkan, seçimlere dair tespitlerini köşesinde maddeler halinde paylaştı. 

BİR: Kamuoyu itirazlara alışkın aslında. CHP her seçim yenilgisini böyle öteler aslında. İddialarını hiç somutlaştırmadan söylenir durur. İlk kez bir parti itirazını somut belge ve bulgu ile yapıyor. 

İKİ: AK Parti itirazını yaptı, şimdi YSK görevini yapsın. Sandık ne derse olur. 

ÜÇ: FETÖ ya da birileri belli ki oy çalmış, kaydırmış, uydurmuş ama AK Parti müşahitleri de ayakta uyumuş!

DÖRT: 15 Temmuz’da İstanbul belediyesinin kamyonları ve diğer imkanları olmasaydı işgal girişimi nasıl geri çevrilebilirdi? Diyelim ki İmamoğlu kazandı ve Allah korusun benzeri bir saldırı oldu. Lideri tankları selamlayıp güvenli eve geçer, başkanı aman sokağa çıkmayın der, İstanbul’da durum ne olur?

BEŞ: İlginç değil mi oy ve ötesi türü örgütlenmeler ilk kez sessiz. Neden acaba? 

ALTI: Çok tuhaf değil mi, dokuz ay önce “kendi sistemine veri girişi bile sağlayamayan”, ortalığı velveleye verip sonra üç gün saklanan CHP örgütünde her şey ilk kez pek steril, fazla sistematik, çok dakik. Üstelik İstanbul’u 25 yıl sonra almışken? Neden? 

YEDİ: Oylar sağlıklı şekilde sayıldığında “AK Parti kazansa bile CHP’ye bıraksın. Söz olur, olumsuz etkisi olur” diyenler var. Ne münasebet! Kimin oyunu kime bırakıyorsunuz? YSK işini yapsın, hukuk kararını versin. Kimin hakkıysa belediyeyi o alır. Sokakları karıştırmak isteyen varsa da cevabını hakkıyla alır! 

Fadime Özkan'ın yazısının tamamı

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Seçim sonuçlarına itiraz süreci nasıl işleyecek? İşte merak edilen tüm detaylar...
Foto Galeri Seçim sonuçlarına itiraz süreci nasıl işleyecek? İşte merak edilen tüm detaylar... Galeriye Gözat