BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14
HABER /  GÜNCEL

Fetih Şöleni'nde büyük coşku

Yenikapı'daki Fetih Şöleni kutlamaları başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesi alanda büyük coşkuyla karşılandı.

Abone ol
Cumhurbaşkanlığının himayesinde İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamalarının yapılacağı Yenikapı etkinlik alanını, vatandaşlar doldurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, helikopterle Yenikapı’ya geldi. Erdoğan Ailesi, alanı dolduran vatandaşlarla selamlaştı.
 
İstanbul'un fethinin 562. yıl dönümü kutlamaları saat 18:00 civarında başladı. Kutlamalar, Türk Silahlı Kuvvetleri Mehteran Birliği ile Tarihi Osmanlı Birliği'nden 562 kişilik mehter takımının konseriyle başladı.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Tarabya Köşkü'nden helikopterle alana hareket etti. Helikopter bir süre alanın üzerinde tur attı. Alanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bulunduğu helikopterin tur attığı anonsu yapılınca, vatandaşlar Türk bayrakları sallayarak kendisini selamladı.

yenikapi.20150530190034.jpg 
 
Helikopter, alanın yanındaki piste indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mehter takımı konser verdiği esnada, ellerinde bayraklarla 16 Türk devletini temsil eden askerlerin bulunduğu yerden yürüyerek, alana giriş yaptı.
 
Vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a alana gelişinde yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Eşiyle sahneye çıkan Erdoğan da vatandaşları selamladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından protokoldeki yerine geçti ve Türk Yıldızları gösteri yaptı.
 
"Yeniden diriliş, yeniden yükseliş ve yeni Türkiye için fethin 562. yılında Yenikapı'da buluşuyoruz" sloganıyla düzenlenen kutlamalar için vatandaşlar, özellikle Zeytinburnu ve sahil yolundan, toplu taşıma araçları ve vapurlarla etkinlik alanına geldi.
 
Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıyan vatandaşlar, alana 120 kapıdan giriş yaptı. Alanın büyük bölümünü dolduran vatandaşlar, Türk bayraklarını sallayarak, marşlara eşlik ediyor.
 
Alanda sanatçı ve AK Parti İstanbul milletvekili adayı Uğur Işılak'ın sözlerini yazdığı "Recep Tayyip Erdoğan" şarkısı çalınıyor.
 
Yenikapı Etkinlik Alanı'na yakın bazı noktalara konulan hoparlörlerden anonslarla vatandaşların alanı bulması için yön tarifi yapılıyor. Alana gelen çevre yollarda Erdoğan, Fatih Sultan Mehmet, Mursi fotoğraflarının yer aldığı atkı, kupa, bayrak satışı yapılıyor.
 
Alanın değişik yerlerine, Fatih Sultan Mehmet, Mustafa Kemal Atatürk, Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun posterleri ile Türk bayrakları asıldı.
 
Alana kendileri için ayrılan kapıdan giren engelli vatandaşlar ve yabancı misafirler, protokolün yanındaki bölümde programı takip edecek.
 
TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK SAHNESİ KURULDU
 
Alanın gösterilere hazırlanması için yaklaşık 450 kişilik ekip çalışırken, alanda 2 çadır hastane, 10 sağlık noktası, 6 mescit, 6 mobil tuvalet ve şadırvan, 20 su dağıtım noktası hizmet veriyor.
 
Ayrıca alanda ve çevrede 70 ambulans ve 600 sağlık personeli olumsuz durumlar için hazır bekletilirken, gösterilerin rahatça izlenmesi için farklı alanlara 9 dev ekran kuruldu.
 
Etkinlikler için Türkiye'de şu ana kadar yapılmış en büyüğü olduğu belirtilen bin 800 metrekarelik sahne kuruldu. Sahnede, Türkiye'de tek parça halinde kurulmuş en büyük sahnesi olma özelliğine sahip 500 metrekarelik led ekran da bulunuyor. Ekranın sağ köşesinde "Fethin 562. yılı kutlu olsun", üst tarafında ise "Yeniden diriliş yeniden yükseliş" yazıyor. Ekranın sol tarafında ise Fatih Sultan Mehmet'in at üzerindeki fotoğrafı yer alıyor.
 
Bu arada, İDO'nun Yenikapı'dan Bursa ve Yalova ile şehir içinde yapılan bazı seferlerinin saatleri, şölen dolayısıyla revize edildi. Bazı seferler iptal edilirken, yerlerine ek seferler konuldu.
 
Türk yıldızları gösteri yaptı.